Bilim-Teknoloji

Kickstarter saldırıya uğradı

Dünyanın en büyük bağış yoluyla proje gerçekleştirme sitelerinden olan Kickstarter geçen hafta siber saldırganların hedefi oldu. Saldırganların kullanıcı ismi, e-posta adresi gibi bilgileri çaldığı açıklandı.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Saldırganlar Kickstarter'ı hedef aldı

Kickstarter hackerların saldırısına uğradı

Hackerların hedefinde Kickstarter var

Kickstarter saldırıya uğradı
kalabalıkların gücünü arkasına alan bir proje olan kickstarter, siber saldırıya hedef oldu. site üyelerinin bilgilerinin çalındığı saldırı geçen hafta gerçekleşti. siteden cumartesi akşamı yapılan açıklamaya göre saldırganlar, üyelerin e-posta adresleri, telefon numaraları ve benzeri bilgilerini ele geçirdi.
 
ancak üyelerin kredi kartı bilgilerinin güvende olduğu ifade edildi. üyelerine bir uyarı da gönderen kickstarter yönetimi, şifrelerini mutlaka değiştirmelerini istedi.  

kickstarter ceo'su yancey strickeler tarafından yapılan yazılı bilgilendirmede kredi kartı bilgilerinin çalınmadığının altı çizildi. sitenin facebook ile bağlantısının sıfırlandığı belirtilen açıklamada bu durum için özür dilendi. son olarak çalınan bilgilerin kötü bir amaçla kullanılmadığı da belirtildi. 

kickstarter nedir?

dünyanın dört bir yanındaki kişilerden toplanan paralarla insanlara projelerini gerçekleştirme fırsatı sunan kickstarter bugüne kadar birçok ürün ya da hizmetin hayata geçirilmesini sağladı. kurulan sistem isteyen herkesin istediği projeye belli oranlarda maddi destek vermesini sağlıyor. bu sayede ürün ya da fikrini hayata geçirmek isteyenler finansman desteği sağlıyor. hayata geçen projeler arasında en ünlüsü ise akıllı saat pebble oldu. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;