Başkanlık sistemi

Kılıçdaroğlu: Mücadelemiz yeni başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden AK Parti üyesi olmasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir partinin genel başkanı bütün üst düzey yöneticileri tayin edecek. Devlet de o olacak. Buna elbette izin vermeyeceğiz. Onun için diyorum mücadelemiz yeni başlıyor diye” dedi.

Konular: CHP, Türkiye

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, partisinin meclis grup toplantısında cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın yeniden ak parti üyesi olması hakkında konuştu.

partili cumhurbaşkanlığını eleştiren kılıçdaroğlu, "bugün tarafsız bir cumhurbaşkanlığı süreci doluyor artık. bir partinin genel başkanı artık 80 milyonun cumhurbaşkanı olamaz. o dönem bitti. bir partinin genel başkanı sadece o partiye oy verenlerin cumhurbaşkanıdır. saygıyı da bu çerçevede görecektir. tarafsızlık üzerine yemin edildi. bir partinin genel başkanı hangi tarafsızlık üzerine yemin edecek? bugün törenle üye oluyor. bir partinin genel başkanı aym'ye, hsyk'ya hakim tayin edecek. bütün üst düzey yöneticileri tayin edecek. devlet de o olacak" ifadelerini kullandı.

bu sözlerinden sonra yumruğunu kürsüye vuran kılıçdaroğlu, "buna elbette izin vermeyeceğiz. onun için diyorum mücadelemiz yeni başlıyor diye" dedi.

"neden iş kazalarında avrupa birincisi, dünya üçüncüsüyüz?"

1 mayıs emek ve dayanışma günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan kılıçdaroğlu, 2016'da iş kazalarında bin 970 işçinin hayatını kaybettiğini, bu yılın ilk 3 ayında ise bu sayının 441 olduğunu söyledi. kılıçdaroğlu, "neden iş kazalarında avrupa birincisi, dünya üçüncüsüyüz? neden insanımızın hayatı bu kadar ucuz? iktidar bütün bunlara karşı neden duyarsızlığını koruyor?" diye sordu.

chp lideri, iş kazalarında hayatını kaybedenlerin ailelerine, "sizin hakkınızı, hukukunuzu koruyacağız. eğer hukuk desteği istiyorsanız chp il, ilçe başkanına ulaşacaksınız" diye seslendi.

kemal kılıçdaroğlu, 2004'te 181 bin olan taşeron işçi sayısının, 1 milyon 220 bine ulaştığına işaret ederek, iktidarın seçimlerde söz vermesine rağmen bu işçilerin kadroya alınmadığını söyledi.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;