Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu sözlükle yanıt verdi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu’na yönelik tepki çeken sözlerinin anlamı için deyimler sözlüğüne başvurdu. Kılıçdaroğlu, sözlerinin sözlükteki karşılığının, “Bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkânları kullanmak” olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, kendisi için “siyasi sapık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da, “Hem siyasi, hem cinsel sapıklığın adresi” dedi.

[Fotoğraf: AA]

chp lideri kılıçdaroğlu, aile ve sosyal politikalar bakanı ramazanoğlu’na yönelik sözlerinin deyimler sözlüğündeki karşılığının “bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkânları kullanmak” olduğunu söyledi ve kendisine “sapık” diyen cumhurbaşkanı erdoğan’a “hem siyasi hem cinsel sapıklığın adresi” karşılığını verdi.

aile ve sosyal politikalar bakanı sema ramazanoğlu, karaman’da çocuklara tecavüz edilmesinin odağında bulunan ensar vakfıyla ilgili olarak "buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. biz ensar vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz" demişti.

kemal kılıçdaroğlu ise bu açıklamaya "vakıfları savunuyorlar. çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. valisi konuşmuyor, milli eğitim bakanı konuşmuyor. aile bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" sözleri ile karşılık verdi. kılıçdaroğlu burada ramazanoğlu’nu eleştirirken eski içişleri bakanı muammer güler’in,  abd’de tutuklu bulunan ve adı yolsuzluk iddialarında geçen rıza sarraf’a telefon görüşmelerinde sarf ettiği iddia edilen sözlere de göndermede bulunmuştu.

kılıçdaroğlu, bu açıklaması sebebiyle başbakan ahmet davutoğlu tarafından “seviyesiz”, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından ise “sapık” sözleriyle suçlanmıştı.

“hem siyasi hem cinsel sapık”

basın toplantısı düzenleyen kılıçdaroğlu’nun eleştirilerinin hedefinde, kendisi için“bu siyasi sapığı ne yapacağız?” sözlerini sarf eden erdoğan vardı:

"senin görevin toplumda huzuru sağlamak, sağduyulu mesajlar vermek. ben davutoğlu’na cevap veririm ama o diyor ki boş verin bana cevap verin. sen kimsin ki sana cevap vereceğim? bizim muhatabımız değil o. dün kullandığı ifadelere bakın. onun kullandığı ifadaleri kullanacağım için özür diliyorum. 'sapık' dedi… 'dolmabahçe'de oturup kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınlara kızlara bakıyorum' demek, sapıklık demek değil midir bu? bunun adı cinsel sapıklıktır. söyleyen bizzat itirafı yapan sayın erdoğan. senin görevin dolmabahçe'de oturup kadınlara kızlara bakmak mıdır? siyasi sapıklığa gelince, daha güzel bir örnek vereceğim. bu zat tarafsız olacağına dair söz verdi. siyasi sapıklık nedir? parlamentonun önüne çıkıp yemin ettikten sonra o yemini tutmayıp namusunu ve şerefini çöp sepetine atandır. bunun adı siyasi sapıklık değildir de nedir? ben sadece bir gerçeği toplumun önüne koyuyorum, daha çok örnek verebilirim. sen değil miydin 'al ananı da git' diyen. soma’da yüreği yanan gencecik insana. 'israil dölü' diye bağıran. şimdi kalkmış bize ders veriyor. sapıklığın adresi konuyu saptırıyor. hem siyasi hem cinsel sapıklığın adresi orada. bu kadar ağır konuşuyorum. psikologların da olduğu bir tv programında oturalım konuşalım bakalım sapık kimmiş."

“deyimler sözlüğüne baktım”

chp lideri ramazanoğlu ile ilgili sözlerine de şu açıklamayı getirdi:

“deyimler sözlüğüne baktım. 'önüne yatmak' iki anlama geliyor. bir, bir kimsenin önüne boylu boyunca uzanmak. iki, bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkânları kullanmak. şimdi bunu alıp da cinsel bir alana çekme, onların kafalarının arkasında neler olduğunu gösteriyor. tam bir ahlâksızlık örneği. ensar vakfı'nın önüne yatıyorsun. bir kez daha söylüyorum. sen çocukları koruyacağına kalkıp vakfı koruyorsun. ensar vakfı'na o yurtları kim açtırdı? bu yurtlar yasa dışı. peki vali, emniyet müdürü, bakan nerede? önüne yatmayı bizim siyasette kullanan kişi de kendi bakanları. kendilerinin kullandığı deyimi onlar için kullandım. mili eğitim bakanı da ensar’ın önüne yatmış vaziyette. diktatör bozuntusuna seslenmek istiyorum. çocuklar karaman'da tecavüze uğrarken sen konuştun mu? çocuklara tecavüz edilirken kalkıp ensar’ı savunuyorsun, çocuklar için tek kelime etmiyorsun? sen hiçbir şey yapamazsın. cürmün olsa oturduğun yer kadar yakacağın. biz haklıyız, biz namusluyuz. biz çocuklarımızı koruruz. ilköğretimde yurt açma yetkisi milli eğitim bakanlığı’ndadır. bu yetkileri olmamasına rağmen bu vakıflar bu yurtları nasıl açtı? akp’nin parlamentoda olan kadınlarına da sesleniyorum. sizin bakanlarınız ensar’ın önüne yatarken siz hiç o çocukları ve ailelerini düşündünüz mü? bunlarda nasıl bir ahlâk ve vicdan var anlamakta zorlanıyorum. sen ensar vakfı’nın önüne yatıyorsun. sen bakansın, çocukları koruyacağın yerde kalkıp vakfı koruyorsun.”

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;