Başkanlık sistemi

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli’ye: Gel kral yapalım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı kuralların dışına çıktı, yeni Anayasa yapalım diyorlar. Ona da itiraz ederse ne yapacağız? Sayın Bahçeli’ye istirhamım: Gel bu kişiyi kral yapalım” dedi.

Konular: Türkiye, CHP
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu [Fotoğraf: AA / Arşiv]

partisinin grup toplantısında konuşan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, mhp’nin başkanlık sisteminin halka sorulması yönündeki söylemini eleştirdi:

“cumhurbaşkanı seçilen kişinin partiyle ilişiği kesilir, kesildi mi? kuralları tanımayan kişiye şimdi deniyor ki, ‘gel nasıl bir anayasa istiyorsan yapalım.’ peki, türkiye’nin başı belaya girerse ne yapacağız? ‘cumhurbaşkanı kuralların dışına çıktı, yeni anayasa yapalım’ diyorlar. ona da itiraz ederse ne yapacağız? sayın bahçeli’ye istirhamım: gel bu kişiyi kral yapalım. sen de kurtul, biz de kurtulalım.

ömer halisdemir, darbeden sonra erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı. şehitlerin kemiklerini sızlatmayın. ‘başkanlığın kapısı 15 temmuz'da açıldı’ demek, tankın önüne yatan şehit ve gazilere ihanettir.”

gülen örgütü mensuplarının kendi partilerinde barınamayacağını söyleyen kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“akıl ve bilim önceliktir diyen chp’de böyle bir iklim olamaz. sayın binali yıldırım’a çağrım var. ucu nereye giderse gitsin, 60’lar, 70’ler, 80’ler, 90’lar... her türlü soruşturmaya var mısın? gel destek vereceğiz, sonuna kadar gidelim. ama ağabeyi izin vermez. dinlemelerle ilgili teknik daireye fetö'cü birini atamak için özel kanun çıkardılar. binali yıldırım bunu açıklamalı.”

chp lideri, çok sayıda kişinin mağdur edildiğini ifade ederek ohal’in bitirilmesi gerektiğini belirtti:

“fransa'daki ohal ile bizdeki aynı diyorlar. fransa'da kimse mağdur edilmedi ama bizde milyonlar mağdur ediliyor. darbe fırsat bilinip 1 milyon mağdur yaratıldı. necmiye alpay 80 darbesinde de hapisteydi şimdi de hapiste. bu dönemin 80 darbesinden farkı yok.

‘neden mağdurları savunuyorsun’ diyorlar. ben mağdurlara sahip çıkıyorum, o da kendi mağduru rıza sarraf’a sahip çıkıyor. ‘ne güzel bizim bakanlara rüşvet veriyordu, mağdur olduk’ diyordu. 17 aralık'ı kendi yolsuzluklarını kapatmak için milat alıyorlar.”

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;