2015 Genel Seçimi

Kılıçdaroğlu'ndan 'temiz ahlâk yasası' sözü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara gelirlerse ilk iş "temiz ahlâk yasası" çıkaracaklarını söyledi; "Siyaseti kirli insanlardan, Türkiye’yi kirden arındıracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne İstasyon Meydanı'nda miting yaptı. [Fotoğraf: AA]

edirne'deki seçim mitinginde konuşan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, 7 haziran genel seçiminde iktidara gelmeleri halinde, önce "temiz ahlâk yasası" çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. kılıçdaroğlu'nun edirne'deki konuşmasından satırbaşları şunlar:

"iktidarımızın ilk 100 gününde çıkaracağımız bir numaralı kanunun adı 'temiz ahlâk yasası' olacak. siyaseti kirli insanlardan, türkiye’yi kirden arındıracağız. dört yılda yoksulluğu türkiye cumhuriyeti’nde tarihe gömeceğiz. geliri olmayan hiçbir aile kalmayacak. herkesin asgari 720 tl geliri olacak. aile sigortasını getireceğiz. hiçbir çocuk 21. yüzyıl türkiyesi’nde yatağa aç girmeyecek. bu ülkeye barışı, kardeşliği getireceğim ve refahı tabana yayacağım."

"korkan iş dünyası, medya"

"13 yıl önce, ‘yoksulluk ve yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz’ dediler. peki tablo ne? tablo şu: 6 milyon 200 bin işsiz. işsiz onların değil, sizin çocuklarınız. 17 milyon yoksul. aylık gelir 700 tl’nin altında. açlık sınırında bir milyon vatandaş. derdini anlatmaktan korkan bir iş dünyası ve korkan medya. sözüm söz; bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyecek, kimsenin kimliğini sorgulamayacağız."

"davutoğlu ergene'de yüzsün"

"dediler ki '2014’te ergene’de balık tutacaksınız, 2015’te de yüzeceksiniz' dediler. buraya gelince sorun; sizin sözünüz nasıl söz? balık tutmayı zaten unuttuk da, davutoğlu giysin mayosunu yüzsün bakalım, nasıl yüzülüyor ergene’de? ama biz söz verdik mi arkasında kapı gibi dururuz."

"bu konuda mütevazı değilim"

"edirne için, tüm türkiye için sözüm söz; çiftçi için mazotu bir buçuk lira yapacağım. sen yakutta, elmasta vergiyi sıfırlıyorsun, ben mazotta sıfırlıyorum. para nasıl toplanır, nasıl harcanır; bunu türkiye’de 10 kişi biliyorsa, biri benim. bu konuda mütevazı değilim. bu işleri türkiye’de en iyi biz biliriz."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;