Atletizm

Kimetto’dan dünya rekoru

Kenyalı atlet Dennis Kimetto, Berlin Maratonu’ndaki iki saat iki dakika ve 57 saniyelik derecesiyle dünya rekorunu kırdı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Kenyalı atlet Dennis Kimetto, 2012'de Berlin Maratonu'nu ikinci tamamlamıştı. [Fotoğraf: Reuters]

dünyanın en iyi maratonu olarak kabul edilen berlin maratonu, 41’inci kez düzenlendi. yarışın favorilerinden dennis kimetto, maratona iyi bir başlangıç yaptı. 20 kilometrenin sonunda yedi kişi kalan gruptan dört kilometre kala sıyrılan 30 yaşındaki atlet, iki dakika ve üç dakikanın altına inen ilk sporcu oldu.

bir önceki rekor iki saat üç dakika ve 23 saniye ile bir diğer kenyalı sporcu wilson kipsang kiprotich’e aitti.

kimetto, 25 kilometre yarışlarında da rekoru elinde bulunduruyor.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;