FIFA

Kırmızı bültenle aranıyorlar

Interpol, aralarında FIFA'nın eski yöneticileri Jack Warner ve Nicolas Leoz'un bulunduğu 6 kişi hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkartıldığını açıkladı. Reuters'a göre FIFA Başkanı Sepp Blatter de soruşturmaya dahil edildi.

Konular: Spor, Futbol
Sepp Blatter ve Prens Ali ile yarışmıştı. [Reuters]

abd medyası da yetkililerin yolsuzluk iddiaları kapsamında blatter hakkında soruşturma açtığını yazıyor. fakat fifa'dan henüz resmi açıklama gelmedi. 

merkezi fransa’nın lyon kentinde bulunan uluslararası polis teşkilatı (interpol), abd yargısı tarafından aranan fifa’nın 2 eski yöneticisi ile 4 çalışanı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarttı.

interpol’den yapılan yazılı açıklamada, "abd yargısının talebi üzerine fifa’nın 2 eski yönetici ve 4 görevlisi hakkında şantaj, komplo ve yolsuzluk suçlamasıyla uluslararası tutuklama kararı çıkartıldı" denildi.

haklarında "kırmızı bülten" çıkartılanlar arasında fifa’nın eski yöneticilerinden jack warner ve nicolas leoz ile yine fifa’nın spor pazarlama işlerinden sorumlu görevlileri arjantinli alejandro burzaco, hugo jinkis, mariano jinkis ve brezilyalı josé margulies bulunuyor. jack warner, kuzey ve orta amerika ile karayipler'i kapsayan concacaf'ın eski başkanıydı. nicolas leoz ise güney amerika futbol federasyonu'nun başkanlığını yürütmüştü.

abd yargısının talebi üzerine isviçre polisi, geçen hafta 7 fifa görevlisini gözaltına almıştı. zanlılar, futbol maçlarının televizyonlarda canlı yayın hakkı, fifa dünya kupası'nın düzenleneceği ülkelerin seçimi konusunda yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.

geçen hafta seçimden önce yapılan operasyonda isviçre'deki 7 fifa yetkilisi gözaltına alınmıştı. fifa yöneticilerine yöneltilen suçlamalar arasında dünya kupası adaylıkları, sponsorluk anlaşmaları ve yayın haklarında para transferi ve kara para aklama yer alıyor.

1998'den beri fifa'da başkanlık yapan blatter, beşinci döneminden dört gün sonra istifa etmişti. blatter, hem futbol dünyası hem de ana sponsorlar tarafından yoğun bir baskı altındaydı.

kaynak: reuters ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;