Pakistan

Kıtlık çocukları öldürüyor

Onlarca çocuğun yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybettiği Pakistan'ın Tarparkar bölgesini ziyaret eden Başbakan Şerif, 10 milyon dolarlık yardım sözü verdi.

Konular: Asya - Pasifik

Haberin Öne Çıkanları

'Gereken yapılacak'

Acil ilaç gerekli

İki ayda 41 çocuk

Ocak ayında beş yaşın altında olan 18 çocuğun Şubat'ta ise 23 çocuk yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetti. [AA]

pakistan'ın güneyindeki sind eyaletine bağlı tarparkar bölgesinde kuraklığa bağlı kıtlık sebebiyle gerçekleşen ölümler sürüyor.

pakistan başbakanı nevaz şerif, yardım bekleyen 900 bin kişinin durumuyla ilgili detaylı bilgi almak için pazartesi bölgeye gitti.

bölgedeki durumun ciddiyetinin farkında olduklarını söyleyen şerif, ölümlerin önüne geçmek için 10 milyon dolarlık yardım sözü verdi.

başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, şerif'in bölge halkına ilaç ve içme suyu göndermek için her tür çabayı göstereceği duyuruldu.

felaketle ilgili ihmali olan yetkililere sert yaptırımların söz konusu olduğuna da değinildi.

iki ayda 41 çocuk

bm yetkilileri, bölgedeki çocuk ölümlerinin açlığın yanısıra çeşitli enfeksiyonlara da bağlı olduğunu ifade ediyor.

mart ayının ilk 10 gününde hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili henüz bir bilgi yok.

ancak bm'ye göre, ocak ayında beş yaşın altında olan 18 çocuk, şubat'ta ise 23 çocuk yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetti.

kaynak: reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;