Suriye

Kızıldağ yeniden Esed güçlerinde

Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde süren çatışmalarda, Kızıldağ tepesi yeniden Esed rejiminin kontrolüne geçti. Yaralı ve hasta 8 Türkmen Türkiye’ye getirildi.

[Fotoğraf: Yılmaz Bilgen - Al Jazeera Türk / Arşiv]

suriye’de esed rejiminin ruslar'ın desteğiyle türkmendağı bölgesine yönelik sürdürdüğü saldırılar aralıksız sürüyor.  iki gün önceki çatışmalarda türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip kızıldağ tepesi, çarşamba sabah saatlerinden itibaren bombardımana tutuldu.  tepeyi yoğun saldırılara tutan rejim, karadan zırhlı araçlarla ilerlemeye çalıştı. gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sonucu kızıldağ rejim güçlerinin eline geçti. bölgedeki saldırı ve çatışmalar, kızıldağ tepesi ve gimam köyü çevresinde sürüyor.

8 türkmen türkiye’ye getirildi

.esed rejimine bağlı birliklerin, rusya'nın da desteğiyle türkmen köylerine yönelik saldırılarından kaçanların sığındığı yamadı köyünde, hastane olarak kullanılan okul binasının hedef alınacağı ihbarı üzerine burada tedavi gören 8 hasta ve yaralı, hatay'ın yayladağı ilçesine getirildi.
hasta ve yaralılar, hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;