IŞİD

‘Koalisyon 173 sivili yanlışlıkla öldürdü’

Yazılı açıklama yapan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Mart ile Ekim ayları arasındaki 7 hava saldırısında 54 sivilin yanlışlıkla öldürüldüğünü ifade etti. Koalisyonun açıkladığı rakamlara göre, 2014 sonbaharından bu yana koalisyonun öldürdüğü sivil sayısı 173’e yükselmiş oldu.

Konular: IŞİD, Ortadoğu

perşembe günü yazılı açıklama yayımlayan abd öncülüğündeki işid karşıtı koalisyona göre, 2014 sonbaharından bu yana irak ve suriye’de öldürdükleri sivil sayısı 173. koalisyonun son açıklamasına göre, 2016’da mart ile ekim ayları arasındaki 7 hava saldırısında 54 sivil yanlışlıkla öldürüldü.

“koalisyon sivil kayıplarını en alt seviyede tutmak için olağanüstü çaba harcasa da, bazı durumlarda sivil kaybı kaçınılmaz” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, 18 temmuz’da menbic yakınlarında işid’i hedef alan ve yaklaşık 100 örgüt elemanının öldürüldüğü saldırıda, yaklaşık 24 sivilin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

açıklamada 28 temmuz’da suriye’deki koalisyon saldırısında 15, 22 ekim’de irak’taki saldırıda ise 8 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

‘en az 1915 sivil öldü’

koalisyonun hava saldırılarını takip eden londra merkezli airwars isimli şeffaflık örgütü ise en az bin 915 sivilin koalisyon saldırıları nedeniyle öldüğünü ifade etti.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;