NBA

Kobe, Jordan’ı geride bıraktı

Los Angeles Lakers’ın Minnesota Timberwolves’i 100-94 yendiği maçta 26 sayı üreten Kobe Bryant, tüm zamanların en skorer isimleri arasında Michael Jordan’ı geride bıraktı.

Konular: Spor, Basketbol
İkinci sıradaki Karl Malone'un 36928 sayısı bulunuyor. [Fotoğraf: Reuters]

kobe, kareem abdul-jabbar ve karl malone’un ardından üçüncü sıraya yerleşti. lakers’ın yıldızı 32310 sayı ulaştı ve kariyerinde 32292 sayı olan jordan’ı geride bıraktı.

minnesota’da oynanan karşılaşmada kobe’nin bu başarısı seyirciler tarafından da alkışlandı. 36 yaşındaki oyuncu, “benim için büyük bir onur. çok uzun bir yolculuk oldu. gerçekten çok hızlı geçti. bu noktaya ulaşmış olmaktan çok mutluyum” dedi.

jordan’dan pek çok şey öğrendiğini vurgulayan kobe, “başarımın büyük bir bölümünü ona ve tavsiyelerine borçluyum” diye konuştu.

karşılaşmayı lakers 100-94 kazanırken kobe, 26 sayı, altı ribaund ve iki asist ile karşılaşmayı tamamladı. carlos boozer kenardan gelerek 22 sayı ve 13 ribaund ile galibiyete katkı sağladı.

ev sahibinde ise shabazz muhammed’in 28 sayı, dokuz ribaundluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

golden state durmuyor

new orleans pelicans’a konuk olan golden state warriors, uzatmaya giden karşılaşmayı 128-122 kazanarak üst üste 16’ncı galibiyetini aldı.

devreyi konuk ekip 60-51 önde kapatsa da soyunma odasına dönüşü toparlayan pelican farkı kapatmayı başardı. son 12 dakikaya 89-89 eşitlik ile girildi. normal süre 111-111 sona erdi. uzatmada stephen curry’nin etkili oyunuyla warriors karşılaşmayı 128-122 kazandı.

curry, 34 sayı, yedi ribaund ve yedi asist ile karşılaşmanın yıldızı oldu. klay thompson 29, andre iguodala 20 sayıyla geceyi noktaladı.

pelicans’ta tyreke evans’ın 34 sayı, sekiz ribaund ve beş asistlik performansı mağlubiyeti engelleyemedi. jrue holiday 30 sayı, dokuz asist ile oynadı. 20 dakika sahada kalan ömer aşık dört sayı ve sekiz ribaund ile parkeden ayrıldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;