2016 Rio Olimpiyatları

Kosova'nın 8 'kahramanı'

2008'de Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova, spordaki engelleri birer birer kaldırıyor. Kosova, ilk kez olimpiyatlarda mücadele edecek.

Konular: Spor, Kosova
Kosova 8 sporcuyla olimpiyatlarda yer alacak [Getty]

kosova, 2014 yılında olimpiyat komitesi'nin üyesi oldu. bu sene de futbolda uefa ve fifa'ya üyelikleri oy birliğiyle sağlandı.

ülke spor yolundaki engelleri birer birer aşıyor. şimdi de sıra olimpiyatlara geldi. rio'da kosova'yı 8 sporcu temsil edecek.

400 metrede mücadele edecek vijona kryeziu memleketi rogane'nin dağlarında güç depoluyor. kendini çok şanslı gören kryeziu olimpiyatlarda yer alacak olmanın önemine dikkat çekiyor.

majilinda kelmendi ise daha tecrübeli. 2012 londra'da judoda iki dünya şampiyonluğu bulunan kelmendi, artık kosova adına yarışacak hem de ülke bayrağını seremonide o taşıyacak.

cumhurbaşkanı haşim taci, cuma günü düzenlenen törende bayrağı kelmendi'ye verdi ve başarı dileklerini iletti.

kosova'nın olimpiyat kadrosunda iki atlet, iki yüzücü, iki judocu, bir bisikletçi bir de atıcı bulunuyor.

kosovalılar madalya alamasalar da tarihlerinin ilk olimpiyat kafilesini şimdiden kahraman olarak görüyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;