Balkanlar

Kosova'nın hedefi AB'den vize serbestisi

Avrupa Birliği'nden ay içinde, vize rejimini serbestleştirme konulu müzakerelere başlaması için izlenecek yol haritasının sunulması bekleniyor.

Haberin Öne Çıkanları

Net bir cevap alınmadı

Yol haritası bekleniyor

'Gelecek Avrupa'da'

Başbakan Taçi zammın öğretmen, polis, sağlık çalışanları, emekliler gibi çeşitli kesimleri kapsayacağını söyledi.

kosova avrupa entegrasyon bakanı vlora çitaku, brüksel'deki temaslarını değerlendirirken, iyi haberlerle geri dönmesine rağmen, ''iş tamamdır'' aşamasına gelinmediğini, belirtti.

çitaku, son aylardaki çalışma temposunun izlenmesi durumunda, kosova ve vatandaşlarının en kısa zamanda avrupa'da vizesiz dolaşmalarının beklenebileceğini söyledi.

vlora çitaku, vize rejiminin kaldırılmasına ilişkin izlenecek yol haritası alındıktan sonra, rekor bir zaman içinde gerekli kriterleri yerine getireceklerine dair givence verdi.

vize rejiminin kaldırılmasıyla ilgili müzakerelerin başlaması ve izlenecek yol haritasının sunulmasının ardından, kosova'nın yerine getirmesi gerektiği başka kriterlerin de olduğuna dikkati çekiliyor.

avrupa birliği (ab) diplomasi şefi catherine ashton, new york'taki balkan liderleri zirvesi'nde kosova başbakanı haşim taçi'yle gerçekleştirdiği görüşmede, ''kosova'nın geleceğinin kesinlikle avrupa'da olduğuna'' vurgu yaptığı bildirildi.

kaynak: anadalu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;