Küba

Küba AIDS'le mücadelede bir ilki başardı

Dünya Sağlık Örgütü, Küba'nın anneden bebeğe frengi ve HIV virüsünün geçişini durdurduğunu açıkladı. Bu dünyada bir ilk.

Konular: Küba, Sağlık
Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle yardımların kesilmesi ve ABD ambargosuna rağmen Küba'da sağlık hizmetleri herkese bedava. [Fotoğraf: AA]

dünya sağlık örgütü (who) anneden çocuğa frengi ve aids’e neden olan hiv virüsü geçişini durduran ilk ülkenin küba olduğunu belirtti.

dünya sağlık örgütü ve tüm amerika sağlık örgütü (paho) mart ayında küba’ya bir heyet yollayarak anneden çocuğa hastalık geçişini kontrol etti. who ve paho yetkilileri, 2013’te sadece iki kübalı çocuğun hiv, 5 çocuğun da frengi virüsüyle doğduğunu belirtti.

paho yöneticisi carissa etienne, “küba’nın başarısı, evrensel sağlık hizmetinin sürdürülebilir olduğunu gösteriyor. herkesin sağlık hizmetlerine erişebilmesi sayesinde, hiv gibi göz korkutucu hastalıklara karşı bile başarı sağlanabiliyor” dedi.

küba’da komünist devrimin yapıldığı 1959’dan bu yana yönetim herkese bedava sağlık hizmeti sunuyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;