İsrail - Filistin sorunu

Kudüs’te araçla saldırı: 1 ölü, 8 yaralı

Kudüs'te bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu bir bebek öldü, 2'si ağır 8 kişi yaralandı. İsrail polisinin vurarak yakaladığı Filistinli şoför hastanede hayatını kaybetti.

Kudüs'te Filistinli şoför Şeludi, aracıyla tramvay durağına dalmış, bir bebek ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı. [Fotoğraf-AA]

türkiye'nin kudüs başkonsolosluğu'nun da bulunduğu şeyh cerrah bölgesindeki immunition hill tramvay durağına giren bir otomobil, durakta bekleyen yolculara çarptı.

akşam saatlerinde meydana gelen olayda bir bebek öldü, 2’si ağır 8 kişi yaralandı. aracın filistinli sürücüsü kaçmaya çalışırken polisler tarafından vurularak yakalandı. hastaneye kaldırılan abdurrahman şeludi'nin hayatını kaybettiği açıklandı. 

yaralananların tamamının yahudi olduğu belirtilen olayda bölgeye çok sayıda ambulans ve polis aracı sevk edilirken, olay yeri trafiğe kapatıldı ve geniş güvenlik önlemleri alındı. bu arada polis helikopterlerinin uçuş yaptığı olay yerine gelen bir grup yahudi protesto gösterisi yaptı.

kudüs valisi: kabul edilemez saldırı

kudüs valisi nir barkat, kudüs'te tramvay durağında bekleyen yolculara aracın çarpmasını "kabul edilemez saldırı" olarak nitelendirdi.

barkat yaptığı açıklamada, "kudüs'te güvenliğin yeniden tesis edilmesi gerektiğini" vurgulayarak, "bugün her zamankinden daha fazla polisi kargaşa olan bölgelere göndermemiz gerektiği çok açık" diye konuştu.

barakat "şehirde gerçekleşen şiddet olaylarına karşı sert tedbirler almalıyız" ifadesini kullandı.

netanyahu abbas’ı suçladı

israil başbakanı binyamin netanyahu da, aracın yolculara çarpmasını "saldırı" olarak nitelendirdi ve filistin devlet başkanı mahmud abbas'ı suçladı. 

israil başbakanlık ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, netanyahu'nun, kamu güvenlik bakanı yitzhak aharonovitch, polis komiseri yohanan danino ve iç güvenlik birimi şabak'ın sorumlusu yoram kaohen ile telefonla görüşerek "kudüs'te araçla yapılan saldırı" hakkında bilgi aldığı ve güvenlik güçlerinin takviye edilmesini istediği belirtildi.

açıklamada ayrıca netanyahu'nun görüşme sırasında, "bu, ebu mazen (mahmud abbas) ve hükümetinin nasıl hareket ettiğini gösteriyor. sadece birkaç gün önce ebu mazen kudüs'te terörist saldırı için kışkırttı" dediği aktarıldı. 

israil cumhurbaşkanı reuven rivlin ise, kudüs'te tramvay durağında bekleyen yolculara aracın çarpmasına ilişkin, "kudüs sokaklarında arap ülkelerinden de destek alarak artan şiddet olayları, şehirdeki hassas dengeyi zedeleyebilecek derecededir" ifadesini kullandı.

abd kınadı

abd dışişleri bakanlığı 'terör saldırısı' olarak nitelendirdiği olayı kınadı.

dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki yazılı açıklamasında, "abd, kudüs’te bugün meydana gelen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.

olayda hayatını kaybeden ve amerikan vatandaşı olduğu söylenen bebeğin ailesine taziyelerini ileten psaki, tüm tarafları sakinliğini korumaya ve olayın hemen ardından tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;