Doğu Kudüs

Kudüs’te gerginlik

İsrail askerleri Kudüs’te öldürülen bir Filistinli için düzenlenen protesto gösterisine müdahale etti, 20 kişi yaralandı.

Konular: Ortadoğu, İsrail
Kudüs'te İsrail askerleri 4'ü çocuk 6 Filistinliyi gözaltına aldı. [Fotoğraf: Reuters]

doğu kudüs'ün et-tur bölgesinde göstericilere müdahale eden israil askerlerine filistinliler taşlarla karşılık verdi.

çıkan çatışmada israil askerleri, filistinlilere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. bunun üzerine göstericiler, çöp kovalarını yakarak sokak başlarına barikatlar kurdu. 

görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, olaylarda 20 filistinli plastik mermiyle yaralandı. çok sayıda filistinli de kullanılan göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

filistinli genç öldürüldü

filistinli 16 yaşındaki ali ebu gannam bu sabah bir askeri nokta yakınlarında israil askerleri tarafından öldürüldü.

israil emniyet yetkilileri yaptıkları açıklamada, öldürülen gencin askerlere bıçakla saldırmak istediğini ve dur ihtarına uymadığı için öldürüldüğünü duyurdu.

olay üzerine kudüs’te oturan filistinliler protesto çağrısında bulundu. çağrıya uyan esnaf, kudüs'te sabahtan itibaren kepenk kapattı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;