PKK

Kulp'ta bombalı araçla saldırı: 5 korucu yaralı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra bir PKK'lı yakalandı, 2'si kaçtı.

Konular: Türkiye, PKK
kulp

diyarbakır'ın kulp ilçesine 10 kilometre mesafede bulunan zeyrek jandarma karakolu'na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. bu sırada pkk'lılar aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başladı. bir süre uzaklaştıktan sonra da bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdiler. şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu ile olay yeri yakınında bulunan bir kişi hafif yaralandı. 

kaçan pkk'lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında ise çatışma çıktı. çatışma sonrasında 1 pkk'lı yakalandı. bölgeye asker sevk edilerek, kaçan ve 2 kişi oldukları belirtilen pkk'lıları yakalamak için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

yetkililer, pkk'lıların bomba yüklü araçla zeyrek jandarma karakolu'na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, "korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi" dedi.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;