Futbol

Kulüplerin ebola korkusu

Avrupalı kulüpler, Afrikalı oyuncularının milli takım maçlarında ebolaya maruz kalabileceğini düşünüyor. Takımlar oyuncularının sağlıklarından endişeli.

Konular: Spor

batı afrika’da yaklaşık 4 bin beş yüz kişinin ölümüne neden olan ebola salgını nedeniyle ev sahibi fas, afrika uluslar kupası’nın ertelenmesini istemişti. fakat afrika futbol konfederasyonu turnuvanın takvimine uygun yapılması konusunda ısrar ediyor.

borussia dortmun teknik direktörü jurgen klopp, “bu konuda çok düşünüyorum. eğer bir ülke sorunu nasıl çözeceğini bulamayacağını düşünüyorsa gerçekten endişelenmeliyiz” dedi.

klopp, “gözlerimizi kapatıp her şey normalmiş gibi davranma hakkına sahip değiliz” diye konuştu.

schalke teknik direktörü roberto di matteo da hastalığın ne kadar tehlikeli olduğunun farkında olduğunu ve sürecin endişe verici olduğunu söyledi.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;