Çin

Kung Fu nine

94 yaşında... 90 yıldır Kung Fu yapıyor. Yaşadığı köydekilerin "Kung Fu nine" olarak çağırdığı Çinli kadın sağlığını egzersizlerine ve hayata pozitif bakışına borçlu olduğunu söylüyor.

Konular: Çin, Spor, Diğer Sporlar

çin'in zheijang vilayetindeki ninghai köyü'nde hemen herkes ata sporu kung fu ile ilgileniyor. onlardan birisi de 94 yaşındaki zhang hexian.

dört yaşından beri her sabah temel kung fu hareketleriyle egzersiz yapan kadın, ardından köyün çevresinde koşuyor. yaşına göre oldukça dinç ve sağlıklı kalabilen zhang, köyde 'kung fu nine' olarak tanınıyor.

ailesinin 8 kuşaktır kung fu ile uğraştığını anlatan zhang, dövüş sanatlarıyla ilk kez babası aracılığıyla tanıştı:

"babamla sabah erkenden kalkıp kung fu yapardık. avuç içi darbesi ve yumruk atma gibi temel hareketleri ondan öğrendim."

oğlu feng chuanyin, annesinin sağlığının gayet yerinde olduğunu ve egzersizleri hiç yorulmadan yaptığını anlatıyor. annesiyle birlikte egzersizler yapan feng, 8 kuşaktır devam eden geleneği sürdürüyor.

zhang, gençliğinde bir kadını döven adama da kung fu teknikleri sayesinde dersini verdiğini anlatıyor.

çin’in bu köyünde aslında herkes kung fu ile uğraşıyor. köy halkı için kung fu, günlük yaşamın bir parçasını oluşturan önemli bir gelenek.

herkese yardım eden annesinin köyde çok sevildiğini söyleyen feng, "daima pozitiftir, hep güler yüzlüdür. bence spordan çok yardımseverliği onu sağlıklı tutuyor" diyor. 

kaynak: reuters, cctv

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;