Kuveyt

Kuveyt'ten Katar'a destek

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah Halid, üç Körfez ülkesinin Katar'dan elçilerini çekmeleri sonrasında Katar'ın göstermiş olduğu tavrı takdir ettiklerini söyledi. Halid, Katar'ın tutumunun bölgede ve Mısır'da istikrara katkı sunduğunu kaydetti.

Konular: Ortadoğu
Kuveyt Dışişleri Bakanı Katar'ın tavrını destekledi. [AFP]

cuma günü arap birliği başkanı nebil arabi ile ortak basın toplantısında konuşan halid, bölgenin kader birliği içinde olduğunu ancak zaman zaman ortaya çıkan krizlerin çözümünde farklı yollara başvurulabildiğini söyledi.

suudi arabistan, birleşik arap emirlikleri (bae) ve bahreyn'in 5 mart'ta sürpriz bir şekilde katar'dan elçiliklerini çekmesi sonrasında körfez'deki gerginlik devam ediyor.  

mısır’daki siyasi değişim ve askeri yönetim ile ilgili tavır farklılığı, elçilik çekme krizinin temel nedeni olarak görülüyor. katar'dan elçiliklerini çeken her üç ülke de mısır'da darbe yönetimini destekliyor.  suudi arabistan'ın başını çektiği üçlü grup, katar'ı müslüman kardeşler'e destek vermekle eleştiriyor. suudi arabistan ve mısır, müslüman kardeşleri "terör örgütü" olarak ilan etmişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;