Kültür-Sanat

Lang Lang geliyor

Grammy ödül töreninde Metallica ile sahnelediği 'One' performansı ile tüm dünyayı kendine hayran bırakan Çinli piyanist Lang Lang, 31 Temmuz'da İstanbul'da bir konser verecek.

Konular: Kültür-Sanat
Lang Lang, 2009 yılında Times dergisinin ilham veren 100 kişi listesinde yer aldı. [AA]

daha önce uzmanı olduğu chopin'i çalmak üzere türkiye'ye iksv'nin davetlisi olarak gelen lang lang, istanbul'da yeni bir konser vermeye hazırlanıyor. istanbul'daki ilk konserinde şef riccardo muti ve viyana filarmoni orkestrası ile birlikte sahne alan lang lang bu defa bir resital verecek. resital 31 ekim cuma günü zorlu psm sahnesinde verilecek. 

çin'in shenyang kentinde, yoksul bir ailede doğan piyanist lang lang, müzik yeteneğinin çok küçük yaşta keşfedilmesinin ardından büyük salonlarda, yüzlerce kişiye konser vermeye başladı. art arda aldığı ödüllerle adını avrupa ve amerika'da da duyuran lang lang, bugün 32 yaşında ve dünyanın en iyi piyanistlerinden biri.

popüler kültür aracılığıyla kitlelere ulaşması 56. grammy müzik ödülleri sırasında gerçekleşti. gelmiş geçmiş en iyi müzik topluluklarından biri olan metallica ile ödül gecesi aynı sahneyi paylaşan lang lang, grubun 'one' şarkısına yaptığı düzenleme ve sahne performansı ile dakikalarca ayakta alkışlandı. 


kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;