Suriye'de iç savaş

Lazkiye'de muhalifler ilerledi

Suriye'de silahlı muhalif gruplar, geçtiğimiz hafta rejimin Lazkiye'deki saldırılarına karşı saldırıya geçti, bölgede stratejik öneme sahip Durin Tepesi ve köyünü geri aldı.

Konular: Suriye, Ortadoğu
ÖSO ve silahlı muhalif gruplar Lazkiye kentine girmek için şiddetli çatışmaları sürdürüyor. [Fotoğraf: AA]

sahada esed rejimine karşı savaşan özgür suriye ordusu (öso) kaynaklarına göre muhalifler, lazkiye’nin kırsalında kentin merkezine girebilmek için bir haftadır rejim ve şii milisler ile şiddetli çatışmaları sürdürürken, cebel ekrad (kürt dağı) bölgesindeki durin tepesi ve köyünü ele geçirdi.

esed'in hava destekli saldırılarına karşılık veren muhalifler karşı saldırıya geçtiklerini, bölgede lazkiye kırsalında ilerlediklerini, durin tepesi'ni ve köyünü geri ele geçirdiklerini öne sürdü.

durin tepesi ve köyü beş gün önce rejim ve yanında savaşan hizbullah ve iranlı grupların eline düşmüştü. bu bölge, hem rejim için hem de muhalifler için lazkiye kırsalında akdeniz kıyıları ile yardım hattını oluşturmasından dolayı stratejik bir öneme sahip.

öso ve muhalif grupların bölgede saldırılarını yoğunlaştırdığını söyleyen öso komutanı ebu ömer, durin tepesi ve köyünü şiddetli topçu bombardımanının ardından iki saat içinde ele geçirdiklerini ifade etti.

ebu ömer sürdürdükleri şiddetli çatışmalarda rejim ve yanında savaşan şii milislere bağlı en az 20 askeri öldürdüklerini, çok sayıda tank ve askeri aracı imha ettiklerini öne sürdü.

bölgede ilerlemeye çalışan muhalifler, iki gün önce de cebel ekrad bölgesindeki calta ve şeyh muhammed tepelerini ele geçirmişti.

esed rejimine ait birlikler ise hizbullah ve iran’dan gelen şii milislerin yardımıyla, bayırbucak türkmen bölgesi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;