NBA

LeBron Cleveland'a geri dönüyor

NBA yıldızı LeBron James, yıldız oyuncuları toplayan Miami Heat'te geçirdiği dört sezondan sonra eski takımı Cleveland Cavaliers'la yeniden anlaştı.

Konular: Spor, Basketbol
James, ilk NBA şampiyonluğunu 2012'de Miami'de kazanmıştı. [Fotoğraf: AFP]

james, 2003'te profesyonel olduğu ve 2010'a kadar formasını giydiği cleveland ile yeniden buluşacak.

amerikalı basketbolcu bu açıklamayı sports illustrated internet sitesine yaptı:

"bir gün cleveland'a geri döneceğime ve kariyerime orada son vereceğime hep inandım. sadece bunun ne zaman olacağını bilmiyordum. sezon sonrasında serbest kalmak aklımın ucundan bile geçmiyordu. ama iki oğlum ve bir eşim var; svannah bir kız çocuk doğurmak üzere. ailemi kendi memleketimde büyütmek nasıl olur, diye düşünmeye başladım. başka takımlara da baktım ama miami'yi cleveland dışında bir takım için bırakmazdım. zaman geçtikçe bu düşünce daha da doğru gelmeye başladı. beni mutlu eden şey bu."

james, geçen ay miami heat ile sözleşmesini feshederek serbest oyuncu statüsüne geçmişti.

yıldız basketbolcu, 2012 ve 2013'te miami'de nba şampiyonluğu yaşamıştı. ayrıca bu yıl miami'yi nba finalleri'ne taşımıştı.

nba'de on kez all-star karmasına seçilen 29 yaşındaki sporcu, 2010'da da hiçbir takıma bağlı olmadığı bir dönem geçirmiş, sonunda miami heat ile anlaşmıştı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;