Premier League

Leicester’a ne oldu?

Ne oldu da 8 ay önce Premier Lig şampiyonu olan Leicester City bir anda küme düşme potasına girdi?

Konular: Spor, Futbol
Geçen seneki Leicester'dan bu sene eser yok. [Reuters]

leicester city, premier lig’de aldığı sürpriz şampiyonluğun 8 ay sonrasında bu kez düşme potasında yer alıyor. leicester, 20 takımlı ligde 16. sırada ve sonuncu sunderland ile arasındaki puan farkı sadece 2.

takımın teknik direktörü claudio ranieri, iki ay önce fifa tarafından yılın en iyi teknik direktörü seçildi. bu hafta ise kulüpten güvenoyu almak zorunda kaldı.

lig şampiyonunun ertesi sene küme düşmesi en son 79 yıl önce olmuştu. geçen sene sadece üç maç mağlup oldukları performansı göze alındığında tam tezat bir durumla karşı karşıya.

leicester’da geçen yılın flaş ismi jamie vardy’di. alt liglerden hızlı yükselip buralara kadar gelmesi hatta futbol yazarları tarafından yılın futbolcusu seçilip, ballon d’or ve fifa’nın  yılın en iyi futbolcusu adaylarına girmesi film senaryolarına malzeme olacak cinsten. geçen sene 24 gol atan vardy’den bu sene eser yok. vardy’nin bu sezon attığı gol sayısı 5. 10 eylül’den beri de 17 maçta sadece 1 golü var. bu sene istenilen performansta değil. leicester’ın kötü gidişatındaki en büyük sorunlardan. istatistiklere bakıldığında vardy, yine geçen seneki gibi mücadele ediyor, daha fazla sprint yapıyor, sıkı çalışıyor ama gol bölgesinde istediği gibi topla buluşamıyor.

Mahrez Leicester City'de oynuyor.

peki ya riyad mahrez?

profesyonel futbolcular birliği tarafından en iyi oyuncu, bbc tarafından afrika’nın en iyi futbolcusu ödülleri…

geçen sezon 17 gol, 11 asistlik performans ona bu ödülleri getirmişti. bu sene ise 22 maçta 3 gol ve iki asisti var. peki neden? geçen seneki goller ve asistlerin birçoğu hızlı top sürmeden sonra gerçekleşmeşti. bu sezon aynı yeteneği sergileyemiyor. geçen sezon vardy ile iyi bir ikililerdi ama bu sene birbirlerini görmekte zorlanıyorlar.

şampiyonluktan sonra iki futbolcuya da çok teklif geldi. takım onları tutmayı başardı. ama n’golo kante chelsea’ye gitti. bu da takımı etkiledi.

geçen sezon 4-4-2’yi kullanan ranieri, bu sezon farklı heyecanların peşinden konuştu. italyan teknik adam son dört maçın her birine farklı bir formasyonla başladı.

takım bu sene düşme hattında. ama hem yönetim hem de futbolcular bu durumdan kurtulacakları için son derece inançlılar.

kaynak: bbc
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;