HDP

Leyla Zana serbest bırakıldı

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana gözaltına alındı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konular: HDP, Türkiye
HDP'li Leyla Zana. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında hdp ağrı milletvekili leyla zana gözaltına alındı. sulh ceza hakimliği'nde  ifadesi alınan  zana, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından milletvekillerinin dosyalarının incelenmesi sürüyor.

diyarbakır cumhuriyet başsavcılığınca, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturmada adresine tebligat yapılmasına rağmen ifadeye gitmediği için "zorla getirme" kararı çıkartılan milletvekili zana, diyarbakır'da gözaltına alınmıştı. 

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;