Libya'da yeni dönem

Libya'da milletvekili kaçırıldı

Zintan kentinde milletvekili Muhammed Beytro kaçırılırken Bingazi kentinde üst düzey bir komutan suikast girişiminden kurtuldu.

Konular: Ortadoğu
Libya silahlı gruplar sorununa çözüm bulamadı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

bölgedeki al jazeera kaynaklarına göre kaçırılan muhammed beytro kaçırıldığı sırada zintan’dan başkent trablus’a dönüyordu. milletvekilinin serbest bırakılması için kaçıran kişilerle görüşmeler devam ediyor.

al jazeera muhabiri hükümetin konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığını ve milletvekilini kurtarma çabalarını basına yansıtmadan sürdürdüğünü ifade etti.

resmi kaynaklar kaçıranların kimliği ve amaçlarına ilişkin bir açıklama yapmadı.

komutana suikast girişimi

libya’nın doğusundaki bingazi kentinde ise, güvenlik operasyonları komutanı albay abdullah saiti suikast girişiminden yara almadan kurtuldu. emniyet sorumlusu ibrahim şera, silahlı kişilerin bingazi’nin merkezinde albayın aracının geçişi sırasında ateş açtıklarını söyledi.

güvenlik operasyonları komutanlığı bingazi’deki en yüksek askeri kurum.

sudan konsolosluğu'na saldırı

silahlı bir kişi cumartesi gecesi kefre kentindeki sudan konsolosluğu'na bombalı saldırı düzenledi. sudan’ın kefre konsolosu, saldırıda binanın hasar gördüğünü ama yaralanan olmadığını açıkladı.

libya’da mart ayında da ürdün büyükelçisi fevaz itan ve iki tunuslu diplomat kaçırılmıştı.

libya dışişleri bakanlığı, bazı arap diplomatların ülkeyi terk ederek tunus’a gittiği haberlerini yalanladı. bakanlık açıklamasında, bazı diplomatların tunus’a gittiğini doğruladı ancak tatil amaçlı gittiklerini vurguladı.

libya’da 2011 yılında muammer kaddafi rejimini deviren devrimin ardından istikrar sağlanamadı. özellikle ülkenin doğusunda birçok bölgede silahlı gruplar hakimiyet kurmuş durumda. petrol alanlarının birçoğu silahlı grupların kontrolünde.

ülkede adam kaçırma olaylarına sık rastlanıyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;