Libya

Libya'da Mısırlı balıkçı teknesi battı

Mısır'ın Kefr eş-Şeyh ilinden 30 balıkçıyı taşıyan teknenin Libya sahilinde batması sonucu 26 balıkçı öldü, 4'ü kurtuldu.

Konular: Ortadoğu, Libya, Mısır

mısır'ın kefr eş-şeyh ilindeki balıkçılar sendikası başkanı ahmed abduh nassar, mısırlı balıkçıları taşıyan teknenin libya sahilinde batması sonucu 26 balıkçının hayatını kaybettiğini, 4'ünün kurtulduğunu ve kurtulanların libya'daki hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

batan tekneyle irtibatın 15 gün önce kesildiğini ifade eden nassar, teknede kefr eş-şeyh iline bağlı mtobis kentinden libya'da çalışmak üzere yola çıkan 30 balıkçı olduğunu ifade etti.

balıkçıların yakınları da batan tekneden sadece 4 kişinin kurtulduğunu ve libya'daki bir hastanede tedavi altına alındıklarını anlattı.

kafr eş-şeyh valisi usame hamdi abdulvahid de, libya sahillerinde 2 tekne batması sonucu kefr eş-şeyh iline bağlı mtobis kentinin burc mğayzil köyünden 11 balıkçının hayatını kaybettiğini, 4 balıkçının sağ kurtulduğunu açıkladı.

diğer şehirlerden de ölen ve sağ kurtulan balıkçıların olduğunu ifade eden abdulvahid, denizde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

mısır dışişleri bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise bakanlığa balıkçıların öldüğüne dair libya tarafından şimdiye kadar herhangi bir bilgi verilmediği duyuruldu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;