Kültür-Sanat

Londra'da 'Kış Uykusu'

Aralarında Türkiye'den yapımların da bulunduğu 250'ye yakın film, bu akşam açılışı gerçekleştirilecek olan Londra Film Festivali'nde gösterilecek.

Konular: Kültür-Sanat

birleşik krallık'ın en büyük sanat etkinliklerinden biri olan bfi londra film festivali başlıyor. festivalde 17 farklı sinemada gösterilecek filmler arasında türk filmleri de bulunuyor. cannes film festivali'nde bu yıl altın palmiye ödülü'nü alan nuri bilge ceylan imzalı "kış uykusu", kutluğ ataman'ın 2014 yapımı "kuzu" ile ömer lütfi akad'ın yönetmenliğini yaptığı 1973 yapımı "gelin" isimli filmleri festival çerçevesinde gösterilecek.

festivalin açılış galası ise ingiliz kriptolog alan turing'in hayatının anlatıldığı "the imitation game" filmi ile londra'nın sinema meydanı olarak bilinen leicester square'de bu akşam yapılacak. bu arada festival başlamadan önce nuri bilge ceylan'ın ödüllü filmi "kış uykusu"na biletlerin tükenmesi dikkati çekti. "kış uykusu" 18 ve 19 ekim'de londra'daki sinemaseverlerle buluşacak. 

uzun metrajlı filmlerin yanı sıra belgesellerin ve kısa filmlerin de gösterileceği londra film festivali, 19 ekim'e kadar sürecek. birleşik krallık'taki en büyük film festivali olan etkinlik 58'inci yılını kutluyor. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;