Futbol

Luis Suarez antrenmana çıkabilecek

CAS, Barcelona'lı golcü Luis Suarez’in dört aylık cezasını kaldırmadı. Ancak oyuncunun antrenmanlara çıkabilmesi yönünde karar aldı.

Konular: Spor, La Liga
Suarez daha önce iki futbolcuyu ısırdığı için de ceza almıştı. [AFP]

fifa’nın uruguaylı golcüye verdiği cezada “tüm futbol faaliyetlerinden men” ifadesi geçiyordu.

uluslararası spor tahkim mahkemesi (cas), fifa’nın verdiği dört ay ve dokuz milli maçlık cezalarının iptaline yönelik talebi reddetti.

ancak antrenmanları da kapsayan “tüm futbol faaliyetlerinden men” ifadesinin ağır olduğuna hükmetti.

cas’ın kararının ardından, 27 yaşındaki suarez yeni takımı barcelona ile antrenmanlara çıkabilecek.

fakat dört ay süreyle, 26 ekim 2014 tarihine kadar barcelona forması giyemeyecek. ayrıca dokuz milli maçta da uruguay’ı yalnız bırakacak.

luis suarez'in, la liga'nın dokuzuncu haftasında oynanacak barcelona-real madrid maçında oynayıp oynayamayacağı ise henüz netlik kazanamadı. derbi 25 ya da 26 ekim de oynanacak. ispanyol futbol federasyonu henüz derbinin kesin tarihini açıklamadı. derbi 25'inde oynanırsa suarez forma giyemeyecek, 26'sında oynanırsa ilk el clasico'suna çıkacak. 

suarez, 2014 dünya kupası’nda uruguay’ın italya ile oynadığı maçta rakip oyuncu giorgio chiellini’yi ısırdığı için fifa tarafından cezalandırılmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;