Soma'da Facia

Madenci eşini kaybeden Korkmaz'a darbe

Soma faciasında ölen madenci Mustafa Korkmaz'ın eşi Sema Korkmaz önce mahkeme kararıyla üvey oğlundan ayrıldı, sonra eşinin ailesiyle anlaşmazlığa düşüp baba evine dönmek zorunda kaldı.

Konular: Türkiye
Sema Korkmaz tazminat bedelini çocukların eğitimi için kullanacağını söyledi. [Fotoğraf: DHA]

manisa'nın soma ilçesindeki maden faciasında eşi mustafa korkmaz'ı kaybeden sema korkmaz zor günler yaşıyor. mahkeme önce 10 yaşındaki üvey oğlu berkay'ın velayetini öz annesine verdi. daha sonra eşinin ailesiyle tazminat paylaşımı nedeniyle yaşanan sorundan dolayı korkmaz, baba evine dönmek zorunda kaldı.

sema korkmaz ilk olarak ölen eşi mustafa korkmaz'ın altı yıl evli kaldığı eski eşi ve iki çocuğunun annesi ümran özen'in, berkay korkmaz için açtığı velayet davasıyla karşı karşıya kaldı. soma asliye hukuk mahkemesi, berkay'ın velayetini babasının hayatını kaybetmesinden dolayı öz annesine verdi. 

sema korkmaz daha sonra kendisine verilen 39 bin tl'den pay isteyen korkmaz ailesiyle tartışma yaşadı. sema korkmaz tartışmaların sıklaşması üzerine akhisar ilçesindeki baba evine dönmek zorunda kaldı.

'bunları hak etmiyorum'

eşinin ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlatan sema korkmaz, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle anne olamayacağını, tazminat bedelini eşinin çocuklarının eğitimi için kullanacağını söyledi. 

korkmaz, "ben yaşadıklarımı hak ettiğime inanmıyorum. ama yaşandı. asla kötü konuşmak istemiyorum. çünkü onlar büyük sevgiyle bağlı olduğum mustafa'nın ailesi. ben çocukları düşünüp öyle bir karar aldım. buna saygı göstermediler. çünkü ben zaten anne olamayacağım. kendi ailemin de zaten ekonomik olarak durumları iyi. ben kendi payıma düşen paraları yine mustafa'nın çocukları için harcamak istedim, sorun yaşandı. ama hâlâ aynı kanaatteyim. o paraları ilerideki eğitimlerinde eşimin iki oğlu için kullanacağım" diye konuştu. 

13 mayıs'ta soma kömür işletmeleri a.ş.'ye ait ocakta meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden mustafa korkmaz'ın eşi sema korkmaz, maden ocağının kapısında beş gün bekledikten sonra enerji ve tabii kaynaklar bakanı tamer yıldız tarafından ikna edilerek evine gönderilmişti.

kaynak: doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;