Şampiyonlar Ligi

Madrid’de ikinci randevu

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Atletico ile Chelsea’nın golsüz berabere kaldığı maçtan sonra İspanya’nın başkenti, Real Madrid-Bayern Münih buluşmasına hazırlanıyor.

Konular: Futbol
Baldırından sakatlanan Bayern Münih kalecisi Neuer, Real Madrid'e karşı oynamayı umuyor. [Getty Images]

real madrid ile bayern münih’in yarı finaldeki ilk maçlarıyla ilgili en büyük merak konusu, madrid ekibinin golcü yıldızı cristiano ronaldo’nun oynayıp oynayamayacağı.

ronaldo diz sakatlığı nedeniyle 2 nisan’dan beri sahalardan uzak. real madrid teknik direktörü carlo ancelotti, portekizli futbolcunun sağlık durumu elverirse kadroya alınacağını, sakatlığının nüksetmesi tehlikesi ortaya çıkarsa alınmayacağını söyledi.

bayern münih teknik direktörü pep guardiola ise ronaldo’nun kendilerine karşı oynamasını istiyor: 

“sahada en iyi futbolcuları görmek isteyen seyirciler için oynuyoruz. ronaldo da en iyilerden biri. ronaldo oynamazsa rakibimiz farklı bir tarz benimseyecektir. kral kupası’ndaki gibi 4-3-3 ya da 4-2-2 oynayabilirler.”

real madrid’de grip olan christian bale iyileşti. bacağından sakatlanan marcelo yedek soyunacak. alvaro arbeloa ve jese rodriguez ise diz sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak.

bayern’de ise david alaba hastalık nedeniyle hafta sonu sahaya çıkamadı. thiago alcantara, diego contento ve xherdan shaqiri'nin sakatlıkları sürüyor. manuel neuer baldırındaki rahatsızlık yüzünden hafta sonu yerini lukas reader’a bırakmak zorunda kaldı ama real madrid maçında kaledeki yerini alabilir.

ancelotti: denge esas

ancelotti, bayern’e karşı izleyeceği stratejiyi “rakibimizi oynatmamaya çalışmayacağız. kazanmak için yeteneklerimizi kullanacağız. denge her zamanki gibi esas. sahanın her yerinde derli toplu olmamız gerek” diye açıkladı.

bayern’in çalıştırıcısı guardiola, barcelona’nın başında bulunduğu 2008-2012 döneminden real madrid’i iyi tanısa da bugünkü real madrid’in “başka bir zamanda, başka bir durumdaki başka bir kulüp” olduğunu söylüyor.

katalan teknik adam yine de kendi takımına güveniyor:

“mart ayında bundesliga’da şampiyon olduk. almanya kupası’nda finaldeyiz. şampiyonlar ligi’nde ise yarı final oynuyoruz. bu kolay bir şey değil. üstelik bu maçları iyi oynayarak kazandık. son zamanlarda istikrarımızda düşüş olsa da son maçımızdan da memnunum çünkü iyi oynamadığımız halde takım ruhunu ortaya koyabildik.”

bayern, geçen cumartesi günü almanya ligi’nde eintracht braunschweig deplasmanından 2-0'lık galibiyetle döndü.

real madrid ise kral kupası finalinde barcelona’yı 2-1 yendiği 16 nisan’dan beri maç yapmadı. madrid ekibi kupada 19’uncu zaferini elde etti.

real madrid, şampiyonlar ligi tarihinin en başarılı kulübü. dokuz şampiyonluğu var. ancak 2002’den beri finale çıkabilmiş değil.

kaynak: al jazeera ve ajanslar


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;