Balkanlar

Makedonya'daki çatışmada 8 polis öldü

Kumanova kentinde güvenlik güçlerinin silahlı gruba yönelik operasyonu sonrası çıkan çatışmada ölen polis sayısı 8'e çıktı. İçişleri Bakanlığı 14 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

Konular: Balkanlar, Makedonya

makedonya içişleri bakanlığı, kumanovo kentinde cumartesi sabahından itibaren polisle çatışan silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. bakanlığın verdiği bilgiye göre silahlı grubu kuranlar kosova'daki paramiliter gruplar. yaklaşık 28 saat süren operasyonda 8 polis öldü, 37'si yaralandı. içişleri bakanlığı "14 teröristin öldürüldüğü", 30'unun da teslim olduğunu açıkladı. olayda sivillerden hayatını kaybeden olmadı.

içişleri bakanlığı sözcüsü ivo koteski, "terörist grup" olarak nitelendirdiği grubun geçmiş yıllarda çok sayıda saldırı düzenlediğini ve bölge için en tehlikeli tehditlerden biri olduğunu belirterek silahlı grubun bazı üyelerinin uluslararası emniyet kurumlarınca da "ağır suçlar işledikleri" gerekçesiyle arandığını ifade etti.

operasyonla ilgili basın açıklaması yapan makedonya başbakanı nikola gruevski, bunun şu ana kadar ülkesinin emniyet kuvvetlerinin yaptığı en zor ve en ciddi operasyon olduğunu söyledi.operasyonda tüm etnik gruplardan polislerin yer aldığını vurgulayan gruevski, "makedonya'nın istikrarsızlaştırılması hedefiyle toplu katliam planlayan teröristlerin etkisiz hale getirildiği üst düzey profesyonel, vatansever, kahramanca bir operasyondur" şeklide konuştu.

operasyon çatışmaya dönüştü

makedonya polisi, kumanova'nın merkezindeki tode mendol mahellesi'nde cumartesi erken saatlerde, silahlı bir grubun bulunduğu bir eve operasyon düzenledi. evdekilerin polise silahla karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.

makedonya içişleri bakanı gordan yankulovska, cumartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında, emniyet güçleri ile silahlı grup arasında gün boyunca devam eden çatışmalarda, beş emniyet mensubunun hayatını kaybettiğini, 30'dan fazla yaralının bulunduğunu ve 20 'teröristin' teslim olduğunu açıklamıştı.

kaynak: anadolu ajansı, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;