Premier League

Manchester kulüpleri havlu mu attı?

Sezon başında Premier Lig'in iki büyük şampiyonluk adayı Manchester City ve Manchester United 21 hafta sonunda zirveden uzak kaldı. Birçoklarına göre artık şampiyonlukları çok zor.

Konular: Spor, Futbol
Mourinho sezona çok konuşulan transferlerle başladı. [Fotoğraf: Getty]

premier lig’de 21 hafta geride kaldı. chelsea 52 puanla lider. manchester city zirveden 10, manchester united da 12 puan uzakta.

bu performanstan en çok etkilenen ise kuşkusuz guardiola. ispanyol teknik adam gittiği kulüpte ilk kez ilk yılında şampiyonluk kupası kaldıramayabilir. açıklamalarından psikolojik olarak çok etkilendiği de görülüyor.

hatta önce kariyerinde ilk kez kovulabileceğini söyleyen ispanyol, geçtiğimiz hafta da lige havlu attıklarını açıkladı. everton’a deplasmanda 4-0 yenilen city’de guardiola “sezon sonunda nerede olacağımıza bakacağız. hem teknik direktörün hem de oyuncuların performansını değerlendireceğiz. sonra da ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.

manchester city bu hafta da son 6 maçını kazanan tottenham ile karşılaşacak. işler kötü giderse manchester city şampiyonlar ligi’ni de tehikeye sokabilir.

lider ile city arasında tottenham, liverpool ve arsenal var.

alex ferguson’dan sonra toparlanamayan united ise city’ye göre daha sakin.

uzun yıllar liverpool’da oynayan, sky sports yorumcusu jamie carragher’a göre artık manchester kulüplerinin şansları kalmadı:

"bu haftanın ardından şampiyonluk ilk 4 sıradaki takımlardan birine gider. bana göre jose mourinho ve pep guardiola’nın şampiyonluk şansı kalmadı. bence sadece iki veya üç maçta bu iki kulüp dişlerini gösterebildi.

10 ve 12 puan geride kaldılar. chelsea en büyük favori. yakalarsa onu arsenal yakalar."

geçen sezonun şampiyonu leicester city de şampiyonluktan çok uzakta. leicester 21 hafta sonunda 15. sırada.

takımı geçen sezon şampiyonluğa taşıyan ranieri, chelsea’nin şampiyon olmasını umuyor. bunda eski bir chelsea menajeri olmasının da payı büyük.

“eski bir chelsea teknik direktörü ve italyan bir taraftar olarak bence şampiyonluğa conte ulaşacaktır”

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;