Türkiye Süper Ligi

Mancini ve Drogba'yla yola devam

Galatasaray Başkanı Aysal, Teknik Direktör Mancini'yle ilgili bir rahatsızlığı olmadığını, yıldız oyuncu Drogba'yı da bir sezon daha takımda görmek istediğini söyledi.

Aysal, Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaraylı futbolculara barbekü partisi verdi. [AA]

galatasaray başkanı ünal aysal, kulübün televizyon kanalında yayınlanan bir programda, didier drogba'nın sözleşmesini bir yıl uzatma taraftarı olduğunu söyledi:

"o lider bir oyuncu... kendisi ile konuştum. kendisinin de bir başka kulüple anlaşması yok. ancak drogba ailesi ile görüşüp karar verecek."

kulüp başkanı aysal, drogba'nın yanı sıra teknik direktör roberto mancini ile de çalışmaya devam etmek istediğini anlattı, "kendisi yönünden bir sorun yoksa bizim için de bir sorun yoktur" dedi.

galatasaray başkanı ayrıca bu sezon şampiyon olamamalarını başarısızlık olarak nitelemeyeceğini ima etti. aysal, "başarıda süreklilik, her sene başarı sayılabilecek bir seviyelerde kalabilmektir. iki sene şampiyonluk, basketbolda 30 sene sonra gelen şampiyonluk... bütün bunları topladığınızda, bu kadar kısa süre içinde bir sürekliliği yakaladığımız düşüncesindeyim" diye konuştu.

'derbiyi kazanmalıyız'

aysal, pazar günü fenerbahçe'yi konuk edecekleri derbiyi de değerlendirdi. gelecek sezon uefa şampiyonlar ligi'ne katılabilmek için bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini belirtti: 

"pazar günü oynayacağımız derbi üç puanlık bir maç. bizim şampiyonlar ligi'ne gitme hedefinde muhakkak kazanmak istediğimiz ve kazanmamız gereken bir üç puan. sonraki maçlar da aynı şekilde. bunun bir derbi olması olaya ayrı bir heyecan, renk katıyor."

'maliyetleri düşürüyoruz'

ünal aysal, uefa'nın mali fair-play kriterleri çerçevesinde galatasaray'a uyarılarda bulunduğu, savunma istediği, transfer yasağı koyabileceği gibi haberler hakkında "iddia edildiği gibi bize özel bir inceleme, denetleme yok. diğer kulüpler de üç aylık süreçlerle raporlar veriyor" dedi:

"uefa 'ne tedbir alıyorsun anlat ve bizi ikna et' diyor. biz de kendilerine alacağımız tedbirleri söylüyoruz. bu tedbirlerin temelinde maliyetleri düşürmek var. burada önemli olan, 9,4 milyon euro zarardır... özetle söylemek gerekirse, bazı maliyetleri düşürüyoruz."

aysal, kulübün mali durumunu düzeltmek için riva arazisini satmayı düşünüp düşünmediği yönündeki bir soru üzerine ise "açıkçası, ben riva arazimizi satmayı falan düşünmüyorum. satmadan da bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum. iyi projelerle bu olaylar çok rahat çözülür" dedi.

galatasaray başkanı ayrıca kulübün şu anki toplam borç-alacak farkının 260 milyon dolar olduğunu bildirdi. bununla birlikte, faturalandıramadıkları 130 milyon dolar alacakları, 15 milyon dolar da paraya dönecek stokları olduğunu söyledi. galatasaray'ın ödeme riski altında olduğu rakamın ise 115 milyon dolar olduğunu belirtti.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;