Medya

Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Grubu'ndaki görevini bıraktı

Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, görevinden istifa etti. Yalçındağ, istifa açıklamasında, kendisine ait olduğu iddia edilen e-postaları 'çirkin bir sahtekârlık' olarak nitelendirdi, "Doğan grubunun itibarına hiçbir şekilde zarar vermemesi maksadı ile bugün itibariyle bırakma kararı aldım" dedi. İstifayla ilgili bir açıklamada Doğan Yayın Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan da bir açıklama yaptı ve "Doğan Ailesi ve medya grubu olarak son günlerde ciddi bir itibarsızlaştırma kampanyası ile karşılaştık" ifadelerini kullandı.

Konular: Medya, Türkiye

mehmet ali yalçındağ, istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"son günlerde dijital ortam ve sosyal medyada bana ait olduğu iddia edilen e-posta mesajları yayınlandı. kişisel bilgisayarlarımda yapılan teknik incelemede, bu e-postaların benim tarafımdan yazılmadığı, benim bilgisayarım tarafından gönderilmediği ortaya çıkmıştır. bu çirkin bir sahtekarlıktır. bu sahtekarlığın nasıl yapıldığına ilişkin kapsamlı teknik incelemelerimizi sürdürüyoruz . bu yayınlara karşı her türlü hukuki hakkımı kullanacağım."

bu sene başından beri, özveri ve itinayla sürdürdüğüm bu zor görevi, şahsıma yönelik bu saldırıların doğan grubunun itibarına hiçbir şekilde zarar vermemesi maksadı ile bugün itibariyle bırakma kararı aldım. görevimi bırakmam, ne kendi doğrularımı savunmaktan beni alıkoyacak ne de mensubu olmaktan onur duyduğum doğan grubu medyasını ilkelere bağlı yayın politikasından caydırabilecektir."

aydın doğan'dan açıklama

yalçındağ'ın açıklamasının ardından doğan yayın grubu onursal başkanı aydın doğan da bir açıklama yayınladı.  açıklamasında, "doğan ailesi ve medya grubu olarak son günlerde ciddi bir itibarsızlaştırma kampanyası ile karşılaştık. grubumuz medyasının koordinasyonundan sorumlu mehmet ali yalçındağ'a ait olduğu ileri sürülen bazı yazışmalar kamuoyuna servis edildi" diyen doğan, "ailemizi ve grubumuzu hedef alan bu tertipten dolayı mehmet ali yalçındağ  özel bir hassasiyet gösterdi. herhangi bir yanlış anlamaya meydan vermemek adına, bu yılın başından beri başarı ve özveri ile yürüttüğü görevinden ayrılmak kararını verdi. mehmet ali'nin bu hassasiyetine ve kararına saygı duyuyor, tüm hizmetleri için kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"doğan grubu medyası, 40 yıla yakın bir süredir evrensel standartlarda bağımsız ve objektif yayıncılığın gayreti içinde oldu. cumhuriyetimize ve demokrasimize bağlılık içinde milletimizin ve devletimizin çıkarlarını savundu. demokrasinin askıya alındığı dönemler dahil her türlü dayatmaya direndi ve ağır bedeller ödedi. biz bu yayın politikasını dün olduğu gibi bugün de ilkelerimize uygun biçimde sürdürmeye kararlıyız."

istifaya götüren iddia

yalçındağ'ın istifa kararı, kendilerine red hack adını veren bir hacker grubunun enerji bakanı berat albayrak'ın mail hesabını hacklediği iddiasının ardından geldi.

ele geçirildiği iddia edilen e-postalar arasında mehmet ali yalçıncağ ile cumhurbaşkanı'nın özel kalem müdürü hasan doğan arasında geçtiği öne sürülen yazışmalar da var.

mehmet ali yalçındağ, cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı.

"benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş. ama bu benim e-mail attığım doğru değil. buradaki şey, teknik çalışma neticelenmedi ama bilgisayarımın şifresini ele geçiriyorlar, kırıyorlar, bilgisayarımdaki günlük raporlara, günlük şeylere giriyorlar. bunları değiştirerek, manipüle ederek ve hitap koyarak bazı yerlere ya e-mail atıyorlar ya e-mail atmış gibi gösteriyorlar ya da bunu fotoğrafla atıldı gibi algı yaratıyorlar.”

yalçındağ'ın mail gönderdiği iddia edilen cumhurbaşkanı özel kalem müdürü hasan doğan ise bir açıklama yapmadı.

iki isim arasında geçtiği iddia edilen e-postaların içeriğini yayın ilkelerimiz gereği yayınlamıyoruz.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;