Meksika

Meksikalı milletvekilinden ABD sınırında duvar protestosu

Meksikalı milletvekili ve hukukçu Braulio Guerra, ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke arasına örmeyi planladığı duvarı protesto etmek için sınırdaki çitin üzerine çıktı.

Konular: Meksika, ABD

meksikalı milletvekili ve hukukçu braulio guerra, abd başkanı donald trump'ın iki ülke arasına örmeyi planladığı duvarı protesto etmek için sınırdaki çitin üzerine çıktı. eylemi sırasında çekilen fotoğrafları kişisel twitter hesabından paylaşan guerra, "amacım, meksika'dan abd'ye geçmenin çok kolay olduğunu kanıtlamak" dedi. meksika sınırına örülecek bir duvarın 'tamamen gereksiz' olduğunu ifade etti.

guerra, çitin üzerinde çektiği videoda şu ifadeleri kullandı: 

"merhaba arkadaşlar. şu anda meksika ile abd'yi ayıran sınırdaki duvarda oturuyorum. bir tarafımda meksika, diğer tarafımdaysa abd var. bu en fazla 10 metrelik duvardan abd'ye geçmenin ne kadar kolay olduğunu görüyorsunuz. kalktım, buraya tırmandım, abd'ye geçmek de şu an çok kolay. bu da kanıtlıyor ki 15 milyar dolar harcayarak sınıra bir duvar inşa etmek tamamen gereksiz." 

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;