Suriye'de iç savaş

Menbic’de YPG-ÖSO cephesi rejime teslim

YPG, Özgür Suriye Ordusu'nun Menbic'e ilerlemesini engellemek için rejimle anlaştı. Buna göre, YPG güçleri, Özgür Suriye Ordusu ile olan cephe hattındaki köyleri rejime teslim edecek. Bu gelişmenin hemen ardından soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG Menbic'den çekilmezse biz vuracağımızı söyledik" diye konuştu.

[Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

suriye’nin menbic ilçesinde bulunan ypg'nin başını çektiği suriye demokratik güçleri (sdg), son günlerde sıcak çatışmalara sahne olan menbic ile el bâb arasındaki köyleri rejime teslim edeceğini açıkladı.

abd tarafından desteklenen sdg, köylerin rejime teslim kararının rusya ile yapılan bir anlaşma sonucunda verildiğini belirtti.

bu gelişmenin hemen ardından dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ypg'nin öso ile cephe hattındaki köyleri rejime bırakacağı yönündeki açıklamaya ihtiyatlı yaklaşan çavuşoğlu, bunu şimdilik bir iddia olarak değerlendirdi. çavuşoğlu, "ypg menbic'den çekilmezse biz vuracağımızı söyledik" diye de ekledi.

fırat kalkanı'nda istikâmet menbic

türkiye, fırat kalkanı harekâtı kapsamında el bâb'ın alınmasının ardından yeni hedefin menbic olacağını söylüyor. son olarak cumhurbaşkanı erdoğan, "el bâb'dan sonraki istikâmet menbic" demişti.

türkiye destekli öso birlikleri çarşamba günü bu hattaki iki köyü, ypg ile bağlantılı grupların elinde almıştı.

suriye demokratik güçleri'nin menbic askeri konseyi sözcüsü, reuters'a yaptığı açıklamada, "menbic çevresindeki köylere türk ordusu ve öso güçleri tarafından büyük bir saldırı var. menbic'in batısındaki sekiz köy ağır bombardıman altında" demişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;