Hava Durumu

Mersin ve Adana'da şiddetli yağış

Mersin'de kent merkezi ve ilçelerde akşam başlayan, ilerleyen saatlerde de etkisini artıran yağmur nedeniyle okullar tatil edildi. Adana'da ise etkili olan sağanak nedeniyle ana su borusunun patladı. 3 metre çapında çöküntü oluşan bulvar trafiğe kapatıldı.

[Fotoğraf: AA]

mersin'de kent merkeziyle ilçelerde akşam başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. yer yer sağanak şeklinde yağan yağmur nedeniyle kentin bazı ana arterlerinde su birikintileri oluştu, trafikte aksamalar yaşandı.

yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. vatandaşlar, suları kendi imkânlarıyla tahliye etti.

yağmurun devam ettiği kentte, polis ekipleri araç trafiğinin yoğun olduğu adnan menderes ve gâzi mustafa kemal bulvarlarıyla inönü caddesi başta olmak üzere birçok alanda güvenlik önlemi aldı.

eğitime ara

mersin valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre sürmesi beklenen yağış nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların cuma günü tatil edildiği duyuruldu.

mersin üniversitesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada da, "olumsuz hava şartları nedeniyle 3 mart cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

adana'da şiddetli yağış asfaltı çökertti

[Fotoğraf: AA]

adana'da perşembe akşamı başlayan ve gece de aralıklarla devam eden şiddetli yağış yüzünden merkez seyhan ilçesi mustafa kemal paşa bulvarı'nda zeminin altından geçen ana su borusu patladı.

patlamanın etkisiyle bulvarda 3 metre çap ve 1 metre derinliğinde çöküntü oluştu. çökme sırasında yoldan herhangi bir aracın geçmemesi olayın boyutunun büyümesini engelledi.

borudan taşan sular nedeniyle bulvar göle döndü.

trafik ekipleri, bulvarı trafiğe kapatarak araç sürücülerini alternatif yollara yönlendirdi.

olay yerine giden adana su ve kanalizasyon idaresi ekipleri, patlayan boruyu tamir etmek için çalışma başlattı.

[Fotoğraf: AA]

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;