İsrail - Filistin sorunu

Mescid-i Aksa'ya destek gösterisi

Hamas yönetimi altındaki Gazze'de çok sayıda Filistinli, "İşgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya" destek gösterisi düzenledi.

Gazze'deki gösteriye katılan Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın İsrail işgali altında olduğunu savundular. [AA]

hamas hareketinin düzenlediği gösteriye katılan eylemciler, "kudüs tehlikede", "ey kudüs! geliyoruz", "araplar neredesiniz?" yazılı dövizler taşıdı.

filistin yasama konseyi'nde kudüs ve el aksa komitesi başkanı ahmed ebu halibe, "mescid-i aksa'nın siyonist saldırılara maruz kaldığını" ve mescidin altında kazı çalışmaları yapıldığını vurgulayarak, söz konusu faaliyetlerle aksa'nın yıkılmaya çalışıldığını belirtti.

halibe, "siyonistler, mescid-i aksa'ya yönelik saldırılarını arttırıyor, onu ele geçirmek, yahudileştirmek istiyorlar. israil, mescid-i aksa'yı, müslümanlar ve yahudiler arasında bölüştürmek istiyor" ifadesini kullandı.

israil yönetimi, mecsid-i aksa'nın altında süleyman mabedini arama gerekçesiyle yaptığı arkeolojik kazıları sürdürüyor. filistinliler ise israil'i, yerleşim faaliyetleri ve kazı çalışmalarıyla kudüs'ün tarihi kimliğini değiştirmeye çalışmakla suçluyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;