2014 Yerel seçim

MHP seçim bürosuna saldırı

Esenyurt'taki irtibat bürosunun açılışı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. MHP'nin İstanbul adayı Rasim Acar’ın basın danışmanı Cengiz Akyıldız öldü, beş kişi yaralandı.

Konular: MHP
Saldırı pazar günü Esenyurt seçim bürosunun açılışında gerçekleşti. [DHA]

yaralılar esenyurt devlet hastanesi'nde kaldırıldı. partililer hastane önünde toplanırken, polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

mhp istanbul milletvekili celal adan, yaralıları ziyareti sırasında, "irtibat büromuzun açılışı sırasında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup, silah bıçak ve taşlarla arkadaşlarımıza saldırmıştır" diye konuştu.

isminin açıklanmasını istemeyen bir mhp yetkilisi de, "muhtemelen pkk terör örgütü üyesi olduğunu düşündüğümüz bir grup resmen büroyu bastı. cengiz yücel akyıldız hayatını kaybetti. türkiye'yi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin bir tertibi olarak değerlendirmek de yetmiyor bu saatten sonra. bu alenen mhp teşkilatlarına bir saldırıdır. istanbul'un göbeğinde bu saldırıyı nereye koyacağız?" diye konuştu.

al jazeera'nin edindiği bilgiye göre mhp genel başkanı devlet bahçeli, istanbul il başkanı'na "itidalden ayrılmayın, dikkatli olun mesajı verdi.

mhp genel başkan yardımcısı semih yalçın, yaptığı yazılı açıklamada faillerin bulunması için başbakan ve hükümeti göreve çağırdı. yalçın, "saldırının; hükümetin yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsıldığı, hırsızlıkların ört bas edilmeye çalışıldığı, emniyet ve yargı kadrolarının allak bullak edildiği bir kargaşa döneminde gerçekleştirilmesi manidardır" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;