Bilim-Teknoloji

Microsoft 18 bin kişiyi işten çıkarıyor

Nokia'nın telefon birimini satın alan Microsoft, personel sayısını azaltıyor. Firma bu yıl sonuna kadar 18 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Personel çıkarmasına kesin gözüyle bakılan Microsoft'ta açıklanan rakam beklentilerin üzerine çıktı.
Personel çıkarmasına kesin gözüyle bakılan Microsoft'ta açıklanan rakam beklentilerin üzerine çıktı.

kısa bir süre önce personel sayısında ciddi bir azalma olacağının sinyallerini veren microsoft'ta konuyla ilgili adımlar atılmaya başlandı. firma bu yıl içinde 18 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını açıkladı. işten çıkarma kapsamında ilk etapta 13 bin kişinin işine son verilecek. yıl sonuna kadar bu rakam 18 bin olacak.

microsoft'ta en son işten çıkarma operasyonu 2009 yılında yaşanmış ve 5800 kişinin işine son verilmişti. atılan adımın özellikle nokia'nın telefon biriminin satın alınmasıyla beraber artan personel sayısını dengelemek için yapıldığı düşünülüyor.

çalışan sayısı 127 bin olan microsoft'ta personel sayısının yüzde 10 oranında azaltılacağı düşünülüyordu. ancak açıklanan rakam olan 18 bin yüzde 10'dan yüksek bir oran oluşturuyor.

işten çıkarmalar bizzat şirketin ceo'su satya nadella tarafından duyuruldu. çalışanlara gönderilen e-posta ile duyurulan işten çıkarmalar yıl sonuna kadar devam edecek.

kaynak: microsoft

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;