2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Milletle mi alay ediyorsunuz?'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bazı partilerin ortak adayı olmasına getirilen eleştirilere tepki gösterdi. "Bu alay edilecek bir şey mi? Milletle mi alay ediyorsunuz?" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu hem gündeme hem de Sivas katliamına dair mesajlar verdi. [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin ihsanoğlu seçim çalışmalarına sivas'ta devam etti.

ihsanoğlu sağdan sola birçok partinin bir araya gelerek kendisini aday göstermesinden memnun. bunu eleştirenlere de, "partilerin bizi desteklemesi alay edilecek bir şey mi, bizi millet istiyor. milletle mi alay ediyorsunuz? bu ülkede yaşayan herkes, her kim olursa olsun türk milletinin ferdidir, kanunlar karşısında eşittir" diye seslendi.

"karanlık eller devreye girdi"

ihsanoğlu'nun türkiye'nin çevresinde iç savaşlarla mücadele eden ülkelerle ilgili de uyarıları vardı. 

"türkiye’yi bölmek isteyenler var, buna izin vermeyelim. çevremizdeki ülkelere suriye, irak ne oldu? onların mozaiği bizden daha karışıktı. onlar da huzur içinde yaşıyorlardı. ama bazı karanlık eller devreye girdi. biz buna izin vermeyeceğiz. türkiye’yi suriye, irak yapmayacağız. o nedenle 10 ağustos çok önemli."

"en büyük suçum monşer olmak"

ekmeleddin ihsanoğlu, ak parti'nin cumhurbaşkanı adayı başbakan tayyip erdoğan'ın devlet imkânlarından faydalanarak seçim kampanyasını yürüttüğünü yineledi. "biz türk havayolları’ndan bilet alarak geliyoruz, paramızın yettiği otobüslere biniyoruz. karşı tarafta devletin, başbakanlık'ın bütün imkânları var" dedi.

bakanların büyük kısmının kendisine küfredip iftira attığını söyleyen ekmeleddin ihsanoğlu, "benim en büyük suçlarımdan bir tanesi monşer olmaktır" diyerek rakibi erdoğan'ın kendisine yaptığı nitelendirmeyi de eleştirdi.

"madımak'ın hesabını soracağız"

ekmeleddin ihsanoğlu, sivas'ta 1993 yılında 37 kişinin öldüğü madımak oteli'nin yakılmasıyla ilgili de konuştu.

devlet denetleme kurulu (ddk) raporunda olaydan "katliam" diye söz edilmiş, devletin ağır hizmet kusuru işlediği tespiti yapılmıştı.

ihsanoğlu, bu rapora katılmamanın mümkün olmadığını söyledi ve "10 ağustos'tan sonra sorumlulardan hesabını soracağız" dedi.

ekmeleddin ihsanoğlu, eski madımak oteli şimdiki bilim ve kültür merkezi'ni de ziyaret ederek eşi füsun ihsanoğlu ile birlikte otel önüne karanfil bıraktı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;