Mısır'da darbe dönemi

Mısır ve BAE ortak tatbikatı

Mısır'daki askeri darbeden sonra siyasi ve ekonomik ilişkilerde büyük ilerleme sağlayan Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ortak askeri tatbikata başladı.

Konular: Ortadoğu, Mısır
İki ülke arasındaki ortak askeri tatbikat Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleşti. [AA-Arşiv]

birleşik arap emirlikleri (bae) resmi haber ajansı'na göre, ortak tatbikat mısır - bae arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. ajans, bae'de gerçekleşen tatbikatın askeri eğitim ve harp tekniklerini içerdiğini söyledi.

mısır genelkurmay başkanı sıdkı subhi, daha önce yaptığı açıklamada mısır'ın ulusal güvenliğinin bae’nin ulusal güvenliğine bağlı olduğunu ve iki ülke arasında her alandaki ilişkilerini güçlendirmek istediklerini açıklamıştı.

ayrıca bae genelkurmay başkanlığı sabah saatlerinde bir askeri eğitim uçağının düştüğünü ve içinde bulunan pilot ve yardımcısı olmak üzere iki kişinin öldüğünü açıkladı. uçağın tatbikatttaki uçaklardan biri olup olmadığı henüz net değil.

en son 16 haziran 2013 tarihinde birleşik arap emirlikleri'nin bir askeri uçağı düşmüştü. 

mısır'da 3 temmuz'da gerçekleşen askeri darbenin ardından birleşik arap emirlikleri ülkeye ekonomik destek sağlayan ülkelerin başında geliyor. bae, mısır'da yeni kurulan darbe yönetimini ilk tanıyan ülkelerden de biriydi.

darbeden sonra bae, suudi arabistan ve kuveyt, mısır'a 4 milyar doları petrol ürünleri olmak üzere toplam 15.9 milyar dolarlık yardımda bulunmuştu.

kaynak: bae resmi haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;