Mısır'da darbe dönemi

Mısır'da gösteriler yoğunlaşacak

Müslüman Kardeşler, Mübarek'in üç yıl önce devrildiği bugünden başlayarak 18 gün boyunca darbeyi protesto gösterileri düzenleyecek. Mısır'da dünkü gösterilerde 20 kişi öldü,237 kişi gözaltında.

Konular: Ortadoğu, Mısır

Haberin Öne Çıkanları

Göstericiler yolu kapattı

Polise molotof kokteyli atıldı

Polisten biber gazı

Kahire'de bugünkü gösterilerde yirmi kişi öldü. [AFP]

çağrı müslüman kardeşler'e yakın darbeyi ret ve meşruiyete destek ittifakı tarafından 22 ocak’ta yapılmıştı. 18 gün sürecek olmasının sebebi ise, 25 ocak 2011'de hüsnü mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan protesto gösterilerinin 18 gün sürmüş olması.

bugün mısır'daki 24 kentte gösteri var. başkent kahire'de 35 cami ve 19 noktada, giza'da ise 12 noktada gösteri yapılacak.  

mısır’da 3 temmuz’daki darbeden sonra cumhurbaşkanı muhammed mursi tutuklanırken, müslüman kardeşler hareketi darbe yönetimi tarafından 'terör örgütü' ilan edilmiş ve faaliyetleri yasaklanmıştı.

kanlı cuma

cuma günü başkent kahire’de cuma namazı sonrası gösteri düzenleyen iki bin kişilik grupla polis arasında çatışmalar çıktı. çatışmalarda 20 kişi öldü.

giza piramitleri’ne çıkan yolda toplanan göstericiler otomobil lastiği yakarak yolu kapattı. bazı göstericiler polise molotof kokteyli attı. polis ise biber gazıyla karşılık verdi. 237 kişi gözaltına alındı.

sabah saatlerinde ise kahire’de üç ayrı patlama meydana geldi. patlamalarda altı kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

ilk saldırı yerel saate göre 6:50'de başkent kahire'de bir polis merkezine düzenlendi. 4 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. emniyet yetkilileri saldırıda 1 tonluk patlayıcı kullanıldığını açıkladı.

ikinci bombalı saldırı dokki semtinde metro durağı yakınlarında düzenlendi. bir kişi ölürken, 11 kişi yaralandı.

son saldırı yine başkent kahire'de piramitler bölgesinde düzenlendi. en az bir kişi öldü, dört kişi yaralandı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;