Mısır'da Mursi Dönemi

Mısır'da idam çatışması

74 seyircinin öldüğü futbol maçı için 21 kişiye verilen idam cezasını protesto edenler ile kutlayanların karşı karşıya gelmesiyle, en az 32 kişi yaşamını yitirdi.

Konular: Afrika, Mısır, Futbol

Haberin Öne Çıkanları

73 kişi yargılanıyor

'En büyük felaket'

Yüzlerce yaralı

El Ehli takımlarının taraftarları, kararın açıklamasının hemen ardından kutlamalar düzenledi. [Reuters]

mısır'daki port said stadyumu'ndaki 74 kişinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarına karıştığı iddiasıyla yargılanan 21 kişi hakkında idam kararı çıktı. 74 kişinin yargılandığı davadaki diğer sanıklarla ilgili hüküm ise mart ayına ertelendi. kararın açıklanmasının hemen ardından, el ehli taraftarları kutlamalar için meydana döküldü, sanık yakınları da mahkemeye hücum etti. port said'de kısa süre içerisinde hızla büyüyen ve şiddet olaylarına dönüşen gösterilerde en az 32 kişi öldü, 200'ün üzerinde kişi de yaralandı. 

mısır sağlık bakanlığı, yaralıların tedavi için hastaneye sevk edildiği ancak ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı.

içişleri bakanlığı da "daha önce görülmemiş şiddet eylemleriyle karşı karşıyayız" ifadesini kullandı. 

olayların yaşandığı şehirden bildiren al jazeera muhabiri rawya rageh de, çok sayıda sivilin elinde otomatik silahlar olduğunu açıkladı. 

el ehli ve el masri takımları arasında 1 şubat tarihinde oynanan maçta çıkan kanlı olaylara karıştığı hümüne varılan sanıklar hakkındaki karar, mısır müftüsü'nün onayına sunulacak. 

en büyük felaket

başkent kahire’den el ehli ile port said takımı el mısri arasında, 1 şubat 2012 tarihinde oynanan maçtan sonra el mısri taraftarlarının sahaya inerek karşı takımın taraftarlarına taş, havai fişek ve şişe atmaya başlamıştı.
 
buna ek olarak, oyuncu ve taraftarların kaos ortamında panikleyip izdiham yaratması sonucu 74 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

olay, son 15 yılda futbol ile ilgili olarak meydana gelen en büyük felaket olarak tarihe geçmişti.
 
karar açıklanmadan bir gün önce, taraftar gruplar, "kanın bedeli kandır" diyerek olaya karışanların idam edilmesi talebinde bulunmuştu. 
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;