Ortadoğu

Mısır'da İhvan üyeleri 'terörist' listesinde

Mısır'da darbeyle iktidardan devrilen Müslüman Kardeşler üyesi 17 kişi Başsavcılık tarafından 'terörist' listesine alındı. Listede, teşkilatın Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii de var.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Mısır'da Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii daha önce farklı davalardan yargılanıp farklı cezalara çarptırılmıştı. [Fotoğraf: Getty-Arşiv]

mısır başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "başsavcı hişam berekat'ın, ihvan rehberlik konseyi başkanı muhammed bedii, eski rehberlik konseyi başkanı muhammed mehdi akif ve hürriyet ve adalet partisi (hap) genel başkanı saad el-katatni ile 17 ihvan yetkilisini, terör kanunu uyarınca terörist kişiler listesine aldığı" belirtildi.

açıklamada, kararın, geçen şubat ayında "rehberlik bürosu olayları' olarak bilinen davada, haklarında idam ve müebbet hapis cezaları verilen sanıkların 'terörist' kabul edilmesi yönündeki karara istinaden alındığı ifade edildi.

kahire ceza mahkemesi, 28 şubat'taki 'rehberlik bürosu olayları" davasında, dört ihvan yetkilisini idam, bedii ile 14 kişiyi müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. sanıklar davada, adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs etmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve silahlı gruplara katılmakla" suçlanmıştı.

mısır cumhurbaşkanı abdulfettah es-sisi'nin geçen ay çıkardığı terör kanunu ise başsavcılığa terör örgütleri listesi hazırlama yetkisi veriyor.

ülkede 3 temmuz darbesinden bu yana aralarında müslüman kardeşler üyeleri, destekçileri ve aralarında farklı kesimlerden birçok aktivistin de bulunduğu yaklaşık 22 bin kişi gözaltına alındı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;