Mısır'da darbe dönemi

Mısır'da polislere saldırı

Silahlı kişiler, başkent Kahire'nin güneyindeki Beni Suveyf kentinde bir kontrol noktasını hedef aldı. Beş polisin öldüğü saldırıyı üstlenen olmadı.

Haberin Öne Çıkanları

İki kişi de yaralandı

Motosikletle geldiler

250 asker ve polis öldü

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler sert müdahaleyle bastırılırken, zaman zaman asker ve polislere saldırılar düzenleniyor. [Reuters]

mısır'da son dönemde artan güvenlik güçlerine yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. başkent kahire'nin güneyindeki beni suveyf'te düzenlenen saldırıda beş polis ölürken, iki polis de yaralandı. 

içişleri bakanlığı, kontrol noktasının hedef alındığı saldırının yüzü maskeli motosikletli kişilerce düzenlendiğini açıkladı. saldırganlar olay yerinden kaçmayı başardı.

mısır'da yayın yapan vatan gazetesi, saldırıyı ensar beyt el makdis grubunun üstlendiğini iddia etti. güvenlik güçlerine yönelik saldırıları çoğunlukla bu grup üstleniyor.

saldırı sonrası beni suveyf'te geniş güvenlik önlemleri alındı. şehrin kuzey girişleri trafiğe kapatıldı. 

istikrarsızlık sürüyor

mısır'da demokratik seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı olan muhammed mursi'nin 3 temmuz 2013'te darbeyle devrilmesinin ardından ülkede şiddet ve istikrarsızlık sürüyor.

askeri darbe karşıtı gösteriler güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle bastırılırken, zaman zaman silahlı kişilerce asker ve polislere de saldırılar düzenleniyor. 

darbenin ardından güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda 250 asker ve polis hayatını kaybetti.

ülkede şiddet özellikle müslüman kardeşler hareketinin 'terör örgütü' ilan edilmesinin ardından daha da arttı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;