Mısır'da darbe dönemi

Mısır'daki gösterilerde iki kişi öldü

Darbe karşıtları, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki kanlı müdahalenin altıncı ayında protesto için meydanlardaydı. Gösteriler sırasında biri çocuk iki kişi hayatını kaybetti.

Konular: Mısır, Ortadoğu
Darbe karşıtları, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki kanlı müdahalenin altıncı ayında protesto için meydanlardaydı. [AA]

mısır'ın çeşitli kentlerinde çok sayıda kişi, darbeyi ret ve meşruiyete destek için ulusal ittifak'ın çağrısıyla sokaklara indi.

gösteriler, altı ay önce kanlı baskınla dağıtılan rabia ve nahda meydanlarındaki katliamlara atıfla "rabia, devrimin sembolü" adıyla düzenlendi.

kahire'nin giza, maadi, ayn şems, şobra ve nasr bölgelerinde farklı noktalarda başlayan yürüyüşlerde askeri darbe protesto edildi. 

iskenderiye, port said, ismailiye, şarkiye, beni suveyf, feyyum ve minya kentlerinde de yürüyüşler düzenlendi.

gösterilerde darbe karşıtları ile darbe yanlıları zaman zaman karşı karşıya geldi, güvenlik güçleri olaylara müdahale etti.

görgü tanıklarının ifadesine göre, el-minya kentinde göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. olay sırasında evinin balkonunda bulunan bir çocuk tüfekle açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

dimyat'ta ise darbe karşıtlarının gösterilerine engel olmaya çalışan bir kişi bıçaklı saldırıda öldü.

mısır'da 14 ağustos 2013'te güvenlik güçlerinin, rabiatul adeviyye meydanındaki darbe karşıtı gösteriye müdahalesinde yüzlerce kişi ölmüştü.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;