Mısır'da darbe dönemi

Mısır’dan Katar’a vize uygulaması

Katar Dışişleri Bakanlığı, Mısır’a gidecek tüm vatandaşlarının bundan sonra başkent Doha’daki Mısır Büyükelçiliği’nden vize almaları gerektiğini açıkladı.

Konular: Ortadoğu, Mısır, Katar
Mısır, Katar'ı darbeyle devrilen ve hapse atılan Muhammed Mursi'nin de üyesi bulunduğu Müslüman Kardeşler'e destek vermekle suçluyor. Reuters [Arşiv]

katar resmi haber ajansı’nın (qna) aktardığı dışişleri bakanlığı açıklamasında, mısır’ın doha büyükelçiliği’nin 23 ocak’ta yayınladığı genelge nedeniyle bu ülkeye gidecek tüm katar vatandaşlarının öncelikle vize almaları gerektiği bildirildi.

bakanlık, vize uygulamasının mısır’a gitmeyi planlayan umumi, hususi ve diplomatik pasaporta sahip tüm vatandaşları kapsadığını duyurdu.

katar’ın mısır’la ilişkileri 3 temmuz’da mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı muhammed mursi’nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasının ardından gerilimli bir döneme girdi.

mısır yönetimi katar’ı geçici hükümetin ‘terör’ örgütü ilan ettiği müslüman kardeşler’e destek vermekle suçluyor.

mısır’ın istifa eden eski başbakanı hazım biblavi, 5 şubat’ta suudi arabistan’ın başkenti riyad’da düzenlediği basın toplantısında katar'ın ülkesine karşı son dönemdeki uygulamalarının ‘kabul edilemez’ olduğunu söylemişti.

mısır ayrıca, eylül ayında kredi şartlarının ağır olmasını gerekçe göstererek, katar'ın gönderdiği 2 milyar doları iade ettiğini açıklamıştı.

mısır, askeri darbeye karşı çıkan ve sert biçimde kınayan türkiye’ye uyguladığı vize kolaylığını da darbeden hemen sonra iptal etmiş ve ‘kapıda vize alabilme’ uygulamasını kaldırmıştı.

kaynak: al jazeera, qna ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;