Ekonomi

Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Moody’s, Türkiye’nin bu yılki büyüme tahminini yüzde 2,2’den yüzde 2,6’ya, 2018 için de yüzde 2,7’den yüzde 2,9'a yükseltti. Moody's son çeyrekteki ekonomik sıçramanın yapısal reformlar olmadan devam etmesinin mümkün olmadığını da belirtti.

Konular: Ekonomi, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu moody’s, türkiye’nin bu yılki büyüme tahminini yüzde 2,2’den yüzde 2,6’ya, 2018 için de yüzde 2,7’den yüzde 2,9'a yükseltti.

kuruluştan yapılan açıklamada, "ekonomide yavaşlamaya rağmen veriler beklediğimizden güçlü gerçekleşti. 4'üncü çeyrek gsyh büyümesinin harcamalar analizi, hanehalkı harcamasındaki düşüşün tersine çevrilmesindeki çabanın başarılı olduğunu gösteriyor" denildi.

'teşvikler geri çekilmemeli'

geçen yıl türkiye'nin büyüme hızının azalmasının temel nedenlerinin daha çok yapısal olduğu, bölgedeki yerel ve jeostratejik gerilimlerin de etkisinin hissedildiği belirtilen açıklamada, "hükümet teşviklerinin geri çekilmesi durumunda özellikle eğer yüksek enflasyon hanehalkının alım gücünü erozyona uğratmaya devam eder ve bu durum merkez bankasının politika faizini artırmasına neden olursa, büyümenin yüzden 3 seviyesinin üzerine çıkması şüpheli" denildi.

'yapısal reformlar gerekiyor'

tüketici fiyatlarının üretici fiyatlarından daha hızlı yükseldiği, bunun da enflasyondaki yükselişin sadece türk lirasındaki değer kaybından kaynaklanmadığını gösterdiği kaydedilen açıklama şöyle devam ediyor:

"iş piyasası, vergi ve emeklilik sistemlerine ilişkin yapısal reformların uygulanmasının ertelenmesi sonrasında, beklentimizden daha iyi olmasına rağmen geçen yıl büyümenin azalması kaçınılmazdı. son çeyrekteki ekonomik sıçramanın yapısal reformlar olmadan devam etmesi olası değil."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;